26 d’octubre de 2019

Aquesta setmana hem llegit...


Rebelión en la granja. Odyr. Debolsillo. Novel·la gràfica. A partir de 15 anys. 

Adaptació gràfica oficial de la novel·la de George Orwell. 
Un grup d’animals en una granja expulsen els humans i creen un sistema de govern propi que acaba convertint-se en una tirania brutal. Faula que reflecteix el funcionament d’un règim totalitari. Abús de poder, cobdícia, egoisme, corrupció...
Les il·lustracions ofereixen una nova lectura d'aquest clàssic que no passa de moda, han passat més de 70 anys  i sembla d’una actualitat brutal.


El libro salvaje. Juan Villoro. Ediciones SM, 2019. A partir de 12 anys.

Juanito passa les vacances d'estiu amb el seu tiet Tito, un bibliòfil excèntric que viu en una casa plena de llibres i misteris. En aquest llibre ens endinsem en el món dels llibres, com si fossin persones, n'hi ha que són bons i ens ensenyen i n'hi ha de dolents i millor tenir-los allunyats de nosaltres. Hem de triar quins seran els nostres amics i estaran al nostre costat quan els necessitem.

"Cada libro es como un espejo: refleja lo que piensas. No es lo mismo que lo lea un héroe a que lo lea un villano. Los grandes lectores le agregan algo a los libros, los hacen mejores"


La platja dels inútils. Nogués, Alex. Akiara books. A partir de 10 anys.

La professora pregunta als alumnes de 6è què volen ser. La Sofia respon: "inútil"...

Davant d'una filla així els pares creuen fins i tot que els cal canviar d'aires i trobar un lloc on la seva filla pugui esdevenir millor estudiant, persona... Però a la platja un xic aïllada i apartada del poble descobreix amb els seus amics, tan poc "normals" com ella, que una de les coses més boniques i que et pot fer més feliç és ser inútil com les persones que coneix. (Té ressonàncies del Frederick  de Kalandraka).