7 de juny de 2019

Guanyadors concurs comentaris exploradors

Aquest any hem rebut 1687 comentaris i hem tingut molta feina per decidir quins han estat els millors. Moltes gràcies a tothom pels vostres comentaris. Us esperem l'any vinent amb més llibres!


PRIMER DE PRIMÀRIA • Escola Pia Moià: Lucas Elbourg "La mejor sopa del mundo".

Quan estava llegint el conte m'he sentit molt bé. M'ha agradat molt perquè quan estava llegint el llibre descobria coses noves, com per exemple, que hem de treballar en equip.

 • Escola Pia Sabadell: Aran Muñoz "Frederick"

M'ha agradat molt perquè primer és un ratolí normal que fa coses normals i corrents però després agafa coses curioses com paraigües, raigs de sol, paraules i colors perquè no estiguin sols a l'hivern. És un bon ratolí.

 • Escola Pia Igualada: Albert Roldan "Història d'un eriçó"

Podem tenir amics diferents que siguin amables i si són diferents els podem estimar perquè així ens ho passem més bé i és més divertit perquè ens podem inventar jocs i estimar-nos molt.

 • Escola Pia sant Antoni: Jana Garcia Pina " La màquina de les abraçades"

La maquina de las abraçades m'ha agradat perquè no es rendeix mai i sempre que veu una cosa la abraçaa encara que sigui gran, petit o punxegut.

SEGON DE PRIMÀRIA


 • Escola Pia Igualada: Eloi Benito "El pinzell màgic"

M'ha agradat molt perquè m'ha fet pensar que tothom ho pot fer tot.

 • Escola Pia Olot: Paula Roca "Guji Guji"

La mare ànec cuida i estima igual a tots els fills encara que siguin diferents, millors, més grans, més lents,... i en Guji Guji es un cocodril però se sent ànec i salva els seus germans.

 • Escola Pia Sabadell: Marius Mas "L'illa de l'avi"

Aquest llibre m'ha agradat molt perquè em fa recordar al meu avi que l'estimo molt. El llibre parla sobre un nen i un avi, que l'avi el convida en una illa i els hi passen moltes aventures junts. Al final el nen torna sol a casa però content d'haver vist al seu avi.

 • Escola Pia Moià: Ariadna González "Rosa Caramel"

M'ha agradat molt perquè tots ja estem bé com estem i que els nens i les nenes són iguals i no ho podem tenir tot.

TERCER DE PRIMÀRIA
 • Escola Pia Mataró: Danna Torres "Agutrot"

El llibre que he triat m'ha agradat molt perquè a mida que anava llegint anava descobrint més coses interessants i he descobert que en realitat el nom del llibre és tortuga al revés i això m'ha fet molta gràcia. També m'ha agradat molt el final perquè no em pensava que es casarien. Aquest llibre m'ha generat emocions com felicitat, esperança i inquietud.

 • Escola Pia Caldes: Alejandro Cabero "L'ocell que volia ser rei"

M'ha agradat perquè l'ocell que no tenia nom va fer trampes i quan el van coronar rei es va sincerar ja que es sentia malament per haver mentit. 

 • Escola Pia Moià: Estiven Gerard Espinoza " Els ratolins de la senyora Marlowe"

M'ha agradat però no em sembla bé que la gata menteixi als ratolins, perquè quan a mi em menteixen no m'agrada.

 • Escola Pia Igualada: Oriol González Cervera " Històries de Nasrudin"

El secret de la felicitat: encara ens hem d’equivocar molt per no equivocar-nos. 

QUART DE PRIMÀRIA


 • Escola Pia Caldes: Anna Fabregat "Ennuvolat amb risc de mandonguilles"

Crec que és un llibre divertit i entretingut. M'ha passat que he començat a llegir i no he pogut parar fins acabar-lo. M'ha agradat que l'avi expliqués aquesta història als nens perquè el meu avi, quan vaig a casa seva, també m'explica històries.
 • Escola Pia Moià: Gemma Viladrich "Lindberg"

Lindbergh és el llibre que m'ha agradat més dels 4. M'ha agradat perquè m'agraden el avions (El meu desig és poder volar tot i que ho trobo impossible, i a més em fan por les altures)... Jo tinc dos gats i sempre em trobo ratolins morts a casa meva. Així que aquest ratolí no podria venir a casa meva a robar material per volar. Jo crec que està molt bé i no tinc cap comentari per a millorar.
 • Escola Pia Terrassa: Cesca Patsi "Marduix"

M´ha agradat molt aquest llibre perquè el fet de que sigues bruixa,perdre els poders i encara no rendir-se ho trobo molt valent i és el que tots hauriem de fer en qualsevol situació dificil o que no ens agradi.
 • Escola Pia Igualada: Mònica Beshay "Ottolina i la Gata Groga"

A mi el llibre m'ha semblat interessant , misteriós i intrigant...Perquè al principi desapareixien els animals i ha estat misteriós. I aquest llibre ens transmet que amb una mica D' AJUDA TOT s' aconsegueix.

CINQUÈ DE PRIMÀRIA


 • Escola Pia Caldes: Emma Budi "El noi que nedava amb les piranyes"

Em va agradar perquè m'ha fet veure que no es pot jutjar a les persones per com son per fora com el senyor de la fira.Encara que jo ja ho s'havia, m'ho a fet veure mes.També m'ha agradat que el tiet de l' Stan va canviar de caràcter quan l'Stan se'n va anar de casa, i va reconèixer el seu error.
 • Escola Pia Terrassa: Paula Sánchez "El senyor Silvestre"

A mi aquest llibre m'ha semblat molt divertit i que te molta imaginació perquè surten coses de ficció com el tigre de parc l'elefant que parla i un saler que et teletransporta. El Senyor Silvestre com molt be diu el conte soluciona els problemes. Jo el necessitaria.
 • Escola Pia Igualada: Karla Martínez "Els Culdolla"

Aquest llibre per mi és molt divertit perquè com aquest llibre no hi ha cap.És un llibre d'intriga perquè mai saps allò que t'espera. Jo m'he llegit molts llibres però aquest és el que mes m'ha agradat.

Quant a classe em diuen que s'ha acabat l'estona de lectura jo no vull parar de llegir. El senyor culdolla passa de treballar en un circ a no dutxar-se . Alucinant oi?. La senyora culdolla passa de ser super guapa a ser molt grunyona i em recorda a la meva mare.

 • Escola Pia Moià: Nona Mesones "L'àvia gàngster"

M'ha agradat perquè quan veus la tapa i llegeixes el títol penses una cosa, però quan el llegeixes passa una cosa totalment diferent. David Walliams és un dels meus autors preferits, trobo que explica molt bé les seves històries. Recomano aquest llibre a partir de 9 anys. A mi m'agraden les històries d'aventura i misteri, aquest llibre és un dels meus preferits. Trobo que l'àvia és molt divertida.

SISÈ DE PRIMÀRIA


 • Escola Pia Moià: Mireia Carné " Adam i Thomas"

Aquest llibre és el que més m'ha agradat perquè quan l'he llegit m'ha arribat molt a dins i m'he imaginat que estava en la mateixa situació dels protagonistes. He pogut veure des de molt a prop la seva situació i com la vivien. M'he adonat de com és la guerra i com la viu la gent que ha hagut de deixar l'escola i, fins i tot, la família per anar a viure al bosc i no estar en perill. També m'ha fet reflexionar sobre com deuen estar vivint la gent de Síria i que fa anys que estan en guerra,.

El recomano a nens i grans perquè ajuda a fer-te conscient de la duresa d'una guerra i què és el que podríem fer per ajudar a la gent que ho està patint.

 • Escola Pia Sabadell: Mayka Gómez "Cartes d'amor de 0 a 10"

Un dels llibres que he llegit, m'ha fet sentir com seria que els teus pares no estiguessin amb tu durant la infància i el naixement.La mare de l 'Ernest ,va morir justament quan va néixer ell i el seu pare havia desaparegut del seu entorn.Va haver de viure amb la seva àvia. Però va venir una sorpresa bastant inesperada que li va canviar la vida! Jo estaria molt trista i desanimada. perquè tota la meva vida sense la mare no seria el més desitjat. El mateix amb el meu pare, si ells no haguessin fet cap esforç jo no viuria ara mateix! Aquest llibre he estat bastant bé! gràcies per tot.
 • Escola Pia Terrassa: Itzel Comas "Els senyor Bello i l'elixir blau"

A mi el senyor Bello m'ha agradat molt perquè m'ha fet pensar moltes coses però la que m'ha fet pensar més ha sigut que has d'acceptar la teva mascota, la teva família...perquè cadascú es com es i no t'has de fixar per l'exterior sinó que per l'interior i el recomano molt perquè ha part es molt divertit. 
 • Escola Pia Moià: Berta Abad "Maneres de viure per sempre"

Aquest llibre m'ha agradat moltíssim perquè et fa reflexionar sobre moltes coses: saber valorar el que tens i que tenim molta sort d'estar sans, i que sobretot has d'aprofitar la vida al màxim perquè potser avui hi estaràs però demà no. A més és un tema que a la majoria de la gent no li agrada, o li espanta parlar-ne, però ho hem d'acceptar i viure el present el millor possible.