6 de maig de 2019

Aquesta setmana hem llegit...

El gegant més elegant. Julia Donaldson i Axel Scheffler. Editorial Brúixola. A partir de 6 anys.

El gegant Jonàs vol fer un canvi de roba i ser el més elegant de la ciutat. Un cop ho ha aconseguit, es passeja tot orgullós lluint els seus grans vestits. Pel camí es troba amb animals que tenen problemes i se n’adona que desprenent-se de la seva roba els pot ajudar. Cada vegada que es desprèn d’una de les seves peces de roba se sent més feliç perquè veu que els altres estan contents. A vegades el fet de donar t’ omple més que el de demanar. Al final veu que pot viure bé amb la roba que ja tenia. Ara té una gran recompensa perquè se sent valorat i estimat per tots els animals que ha ajudat.  


La Liang dins el quadre. Núria Franquet i Font. La Galera. A partir de 8 anys.

La Liang ha anat al museu amb els companys de classe i de sobte es queda mirant un quadre, la conquesta de Mallorca del Rei Jaume I, de cop i volta es troba dins del quadre i embrancada en una aventura emocionant dins la Mediterrània on haurà d’anar a buscar una medicina per curar la gota del Rei Jaume I, es toparà amb tot una colla de personatges de l’època  i moltes aventures abans de poder tornar a casa i sortir del quadre.Ja us enxamparé, pocavergonyes. Xavier Blanch. Animallibres. A partir de 9 anys.

En Peret i en Xesco són molt amics i amb l’ajuda de la Tona i la Laia descobriran els culpables dels misteriosos robatoris que estan produint-se des que una caravana de gitanos ha arribat al poble. Realment els gitanos són els lladres?  
LLum a les golfes. D. Sam Abrams. El far de Viena. Adults i amants dels haikus.

Són molts els poetes de casa nostra que s'han interessat per les formes poètiques d'origen japonès més conegudes per la seva concisió: el haiku i la tannka. Però fins ara no n'existia una antologia. El poeta, assagista i crític Sam Abrams ha fet una selecció de 112 anys de producció poètica de haikus i tannkes a les terres de parla catalana.