27 d’abril de 2019

Aquesta setmana hem llegit...

Mi oso grande, mi oso pequeño y yo. Margarita del Mazo. Nubeocho. A partir de 6 anys. 

És la història de una nena que, té dos ossos, un de gran i un de petit. El gran, li dóna caloreta quan té fred, l’ajuda a no defallir quan està cansada, li dóna seguretat, amor... Amb l'ós petit, és la nena qui exerceix de gran, i repeteix tots els patrons amb l’ós petit que ella ha après de l’ós gran. Les il·lustracions són meravelloses.
Tots estimem l'Emma. Àngel Burgas. LaGalera. A partir de 14 anys.

En qualsevol moment la vida pot donar un tomb sense ni imaginar-ho; em pot passar a mi o a qualsevol de nosaltres. És el que li va passar a l'Emma, una noia de 18 anys, universitària amb molts amics segura d'ella mateixa, que de cop en Pau, un senyor d'una cinquantena d'anys li destapa un secret familiar. L'Emma no sap ben qui és. Qui és la seva família? Com afrontar el nou descobriment? Un munt de personatges es van entrellaçant durant el relat i a mesura que els vas coneixent la història es fa cada cop més enigmàtica amb ganes de seguir llegint per saber la clau d'aquest secret.

Apestoso tío Muffin. Pedro Mañas. Anaya. A partir de 9 anys. 

El senyor Muffin és un home que, per més que ho intenta, no és capaç de lliurar-se de la seva mala olor, així que no li queda més remei que portar una vida solitària... Fins que apareix l’Emma, una nena que diu ser la seva neboda. L’Emma serà l’empenta que necessita Muffin per superar els seus complexos, inseguretats i pors.