9 de març de 2019

Aquesta setmana hem llegit...


Guantanamo kid. La historia verdadera de Mohammed El-Gorani. Norma editorial. A partir de 16 anys. 

Mohammed només tenia 14 anys quan va entrar detingut a la famosa presó de Guantanamo, on s'hi va passar més de 8 anys en unes condicions infrahumanes i patint tota mena de tortures i vexacions. Acusat de terrorisme i de col·laborar amb Al-Qaeda, van caldre més de 7 anys perquè un tribunal dels EEUU reconegués la seva innocència.

Aquest còmic, signat per Jérome Tubiana permet donar testimoni de tots aquests anys a l'ombra i el posterior calvari que pateix el reu per trobar un país on viure, després de ser expatriat de la seva Aràbia Saudita natal.

Norma editorial i Aministia Internacional signen aquesta història amb l'esperança que les violacions als drets humans deixin de repetir-se reiteradament, donant a conèixer la veritable història d'aquest noi que va perdre tota la seva adolescència en una de les pitjors presons del món.

Gent del barri. Mikel Casal. Editorial Mosquito. A partir de 8 anys.

En la lectura del llibre fas un recorregut pel barri del Nico i vas coneixent diverses persones. Mica en mica vas entrant en la vida dels personatges que et poden recordar als del teu voltant, que et trobes en el dia a dia. És important mirar la gent del teu voltant amb interès i descobriràs que tots tenen valors i els agafaràs afecte. És un llibre entranyable i de lectura amena.


Miro el món... Pels meus ulls. Romana Romanyshyn & Andrey Lesiv. Zahorí Books. A partir de 9 anys.

Si ja ens va agradar moltíssim Escolto el món, ara ens ha deixat meravellats aquest Miro el món. Tot un viatge a través del sentit de la vista per descobrir amb detall, bellesa i lirisme el món que ens envolta amb una mirada d'allò més artística. Guanyador del millor llibre de no ficció a Bolonia 2018.

Un llibre molt ben fet, molt ben pensat i que sens dubte mereix que us el mireu per la gran quantitat de coses interessants que descobrireu tant amb els ulls oberts com tancats. ;)