2 de març de 2019

Aquesta setmana hem llegit...


Aquesta setmana, tot de bon material per a secundària. Tres llibres molt potents i amb molt de caràcter.


La Maleta. Núria Parera. Babulinka books. A partir de 12 anys

Un relat poètic en format de minirelats sobre una maleta que passa de mà en mà durant el segle XX repassant parts de la nostra història: les colònies textils, la guerra civil, l'exili, ... i que ens porta a reflexionar sobre els canvis socials i culturals que s'han anat produint.  Una petita joia amb il·lustracions a l'alçada.


Manicomio. Montse Batalla i Xevidom. Editorial: La cúpula. A partir de 14 anys


Quan sents la paraula manicomi massa depressa la relacionem amb edificis hospitalaris amb metges poc empàtics cuidant a gent amb trastorns mentals. Montse Batalla i Xevidom de manera molt propera t'ajuden a entendre a tota aquella gent que en un moment donat tenen algun transtorn mental, i el dolent que pot arribar ser que no et donin un diagnòstic correcte i un mal tracte.


Felicitats per aquesta gran novel·la gràfica que ajudarà tant a aquells que pateixen qualsevol trastorn mental, a la gent que els envolta, als metges i aquella gent que a vegades no entén que un transtorn mental és una malaltia com qualsevol altre.


Lo que pensamos, lo que hicimos. Opperman, Lea-Lina. Lóguez. A partir de 16 anys.


Hi ha alarma a l'institut. Cal tancar-se dins la classe. Una criatura plora al passadís i demana que se l'obri. Què ha de fer el professor? Com decideixen els alumnes? S'ha d'obrir o pot ser una trampa?
Què van pensar i què van fer...? Res no és el que sembla i  del petit grup tancat a l'aula, ningú no en sortirà il·lès. Un relat que us atraparà i que planteja temes tan recurrents com el bullying o com el de la tinença d'armes als EEUU amb el record de Columbine i tantes altres matances.