27 de març de 2019

Adults: març

Diari d'un llibreter. Shaun Bythell. Viena edicions 2019

L'autor parla de temes referents a la gestió de'una llibreria de vell, ens parla sobre les extravagàncies de les seves empleades, dels seus clients, de les visites a cases i fires per comprar llibres, de com han baixat les ventes per culpa d'Amazon, tot tractat amb un punt de sarcasme  que desmunta la imatge idíl·lica que es pot tenir sobre fer-se càrrec d'una llibreria, a més de comptar amb citació d'obres que recomana.


Antes del huracán. Kiko Amat. Anagrama. 


Darrer llibre de l'autor que torna als escenaris de les anteriors obres seves "Rompepistas" y "Cosas que hacen Bum", és a dir, a l'extrarradi o l'espai que no és ciutat ni és poble i on créixer no és fàcil perquè tu ja no ets nen, però tampoc adult.
L'huracà es va formant al costat de la pròpia família i les relacions entre els seus membres  i veïns. A la vegada, veiem una altra situació inversemblant amb uns personatges que voldrien ser "normals", però que són conscients de que no ho són...fins que alguna de les peces encaixa i sabem el final de l'huracà.
La narració atrapa. Algun dels personatges és tota una troballa. Altres t'arrosseguen cap a la seva autodestrucció i el més feble s'interroga i ens interroga sobre la culpabilitat de la fragilitat de moltes vides.