9 de febrer de 2019

Aquesta setmana hem llegit...

Los hermanos Willoughby. Lois Lowry. Anaya. A partir de 10 anys.

Aquesta divertida història, guardonada amb el premi "Parents Choice Gold Award", narra l'aventura d'una família peculiar. Al llarg d'aquesta, els protagonistes fan referència (i homenatgen) diferents llibres on els orfes en són els personatges principals, i s'adonen que són qui tenen les millors històries.
Així doncs, cansats dels seus pares, decideixen intentar desfer-se'n... Però el millor és saber que els seus pares també tenen la mateixa idea amb ells! En resum: una història plena d'ironia que et fa somriure en tot moment. 


Nelson Mandela, el camí cap a la llibertat. Antonio Lozano. Factoria K 2018. A partir de 14 anys.

Estem davant d'una biografia novel·lada de Nelson Mandela de la mà d'un possible besnet que vol retrobar la figura de Mandela.

Lectura adreçada a joves perquè coneguin la vida i obra d'un dels personatges més importants del segle XX. Si us quedeu amb ganes de saber-ne més, us recomanem també l'autobiografia que va escriure a Robben Island.

El que penso (sobre tot) Sierra i Fabra, Jordi. Kalandraka 2018. A partir de 16 anys

En Xavier Pi escriu gairebé cada dia.
Això ens permet saber-ho tot sobre ell,
i sobre els seus amics,
i els seus amors,
i el que pensa de les noies,
i de la seva germana petita,
i del pare...
Fàcil de llegir per la brevetat de cada capítol.
Divertida i, molt possiblement un "retrat" fidel dels possibles lectors/es  de final de l'Eso que se ne'n riuran del que els passa a uns i altres.