23 de febrer de 2019

Aquesta setmana hem llegit...


La universitat de Totmeu. Fabrizio Silei. Edebé. A partir de 10 anys.

Els senyors Smirth  són un matrimoni molt rics i egoistes que volen un hereu per deixar-li tots els seus bens i educar-lo amb els seus valors de gasiveria i egoisme. Però el nen (en Prim) és educat fins als vuit anys per la seva mainadera al camp i creix sent  molt bona persona, quan els seus pares el recuperen el volen educar en els seus valors l’envien a la “Universitat de Totmeu” on havia anat el pare, allà en Prim amb la seva innocència i bondat ho capgirarà tot fins al sorgiment d’una nova escola “Totdetots”. És una obra plena de valors morals.


Un batec alhora. Sharoon Crech. Pagès. A partir de 12 anys.

A l'Annie i en Max els agrada córrer descalços, i mentre ho fan dialoguen i en sabem els neguits i preocupacions tant pel que fa a les seves aficions com els seus sentiments. L'Annie és una gran corredora, però el què li agrada és pintar. El seu avi, que havia estat corredor, diu que ha de fer el que li agradi. I així, a través d'una finíssima prosa poètica, seguim al llarg de cent dies el pas dels petits canvis que la vida porta a la jove parella. Una d'aquelles petites meravelles literàries que només apareixen de tant en tant.

Las mil y una formas de la naturaleza. Emmanuelle Grundmann & Florence Guiraud. Libros del Zorro Rojo. A partir de 12 anys.

Cada cop més, la hibridació de gèneres i formats en els llibres actuals es fa més palesa. Per això no hem volgut deixar de recomanar-vos aquesta peça única que no sabem ben bé com descriure i definir. Poesia, Natura i Art tot barrejat en una proposta expositiva que convida a la pausa i a la contemplació. Com que no ens en sortim gaire, millor que vosaltres mateixos li feu un cop d'ull aquí.