27 de febrer de 2019

Adults: febrer

Celebrem el mes de la novel·la negra amb dos exemplars made in Galícia. I és que la veritat, aquest territori, sovint aillat del gran trànsit ibèric, en aquell racó de la península, dona per històries d'allò més negres. Gaudiu-ne!

Fariña. Nacho Carretero. Libros del KO.

Després de l'esperpèntic ridícul que va fer l'any passat la justícia prohibint i segrestant l'edició d'aquest llibre, per després haver-se de fer enrere, l'únic que va acabar provocar va ser que el llibre hagi estat un supervendes, i que fins i tot se n'hagi fet una sèrie que podeu veure a Netflix.
Segurament ja coneixeu de què va: el narcotràfic a Galícia durant els anys 80's. Un territori que no vol ni Portugal ni l'estat Espanyol que, sense control, viu del tripijoc del contraban. Després entra el tabac. La guàrdia civil i els polítics fan ulls grossos i se'n beneficien. Fins que els càrtels colombians necessiten la infraestructura per entrar al continent europeu...
Un retrat fidel de la realitat d'aquells que van guanyar fortunes introduint droga que va causar greus problemes de salut pública, i que molts van acabar pagant amb molts anys de presó.

Un treball periodístic d'investigació que s'ha intentat silenciar i que és un crit lliure i valent.

Ojos de agua. Domingo Villar. Siruela. 

Novel·la policíaca ambientada a Galicia amb tots el trets característics de novel.la negra: assassinat, pistes, testimonis, investigacions, hipòtesis, fins i tot un Sherlock Holmes i un Watson, representats per l'inspector Caldas i el seu company Estévez que regalen al lector diàlegs plens d'humor.
Un saxofonista apareix mort lligat al seu llit amb una mirada de terror, tot apunta a un crim passional però el músic no té parella...