19 de gener de 2019

Aquesta setmana hem llegit...

La estrella de los simios. Frida Nilsson. Thule ediciones. A partir de 10 anys.
Jonna és una nena de 9 anys que viu a Punta en Blanco, l’orfenat dirigit per una persona que no sembla que estimi precisament la canalla: la directora Gerd. La Jonna voldria que l’adoptés una mare que fos el contrari de la Gerd, però qui ho acaba fent és una GORILA!!!
La estrella de los simios narra de manera tendra i sovint divertida, però també amb algun toc dur i dramàtic, la relació que s’estableix entre la nena i la gorila, una figura que d’entrada desperta en la Jonna (i en el lector) tots els prejudicis que van lligats a una bèstia i que, a mesura que avança la història, descobrim que esdevindrà la millor de les mares.

Jaume Copons i Mercè Galí. Editorial Combel. Cavall arri tatanet trot galop. A partir de 5 anys. 

Un llibre amb moltes imatges i poca lletra, és fàcil de llegir i va bé pels que només coneixen algunes lletres i s’acaben d’iniciar a la lectura. Ens parla d'un nen que li costa anar a dormir i li agrada molt disfressar-se de diferents personatges i oficis. Per ell és un joc que en que gaudeix molt, perquè es sent identificat en alguns dels seus personatges, però arriba un moment que se n’adona que el més important és ser ell mateix.

Quatre contes d'amor. Tardor, hivern, primavera, estiu. Imapla. A buen paso. A partir de 7 anys.

Passa el temps i l'obra d'Imapla ens segueix captivant per la seva bellesa i preciosa execució. Ara ens proposa un repàs de les estacions a través d'una il·lustració que aconsegueix reunir senzillesa i força visual. El cicle de les estacions ple d'amor i poesia que haureu de gaudir parant molta atenció a la càrrega simbòlica de les imatges.