2 de desembre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

Tania Val de Lumbre. Maria Parr. NórdicaLibros. A partir de 12 anys. 

La Tània és una nena pelroja, la única nena de tota la Vall i és coneguda per tots com el terratrèmol de Valdelumbre. El seu millor amic, un home de 74 anys l'acompanya en algunes aventures esbojarrades fins que per un petit accident ha de ser hospitalitzat. Llavors comencen les "vertaderes" aventures  i mal de caps de la Tània per entendre el món dels adults. És un llibre amb una prosa molt poètica i una narració que et transporta fins a Noruega i que et fa sentir la música que s'hi descriu.

Què dius que què? Albert Güell. Animallibres. A partir de 8 anys.


El teu germà gran troba un gos al contenidor i el porta a casa, però els pares no volen que es quedi a casa. Finalment els germans aconsegueixen que el gos es quedi, només per uns dies -diuen els pares- passen coses màgiques i el gos roba el cor a la família, i ara em direu. Que dius que què? La història va acompanyada d'unes màgiques il·lustracions de Mercè López.


Les pereres fan flor blanca. Gerbrand Bakker. Raig Verd. A partir de 16 anys. 

Un relat molt trist i dur. Escrit de forma senzilla i clara, on podem escoltar les quatre veus, els dos bessons Klaas i Kees, el gos Daan i en Gerson. Juguem a "negre"? Tot està negre. Negre-negre, no un negre d'aquells de tanco-els-ulls-i tot-queda-negre. No entenc per què. De tant en tant intento obrir els ulls de bat a bat, però no canvia res. Les pereres fan la flor blanca. No m'ho puc treure del cap. És un somni, tot això?