6 de desembre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...


Nadal a casa de l'Ernest i la Celestina. Gabrielle Vincent. Davide Cali. Kalandraka Editora. A partir de 6 anys.


Quina elegància i quina tendresa tenen les històries de l'Ernest i la Celestina, i més ara que arriba Nadal. Endinseu-vos en aquesta preciosa narració per preparar el vostre Nadal amb tots aquells que estimeu, i acompanyeu a aquest parell de personatges en una festa plena de caliu, amistat i amor.
Ilegal (còmic). Eoin Colfer. Alianza editorial. A partir de 12 anys. 

Ebo decideix emprendre el seu viatge a Europa per reunir-se amb el seu germà i fugir de Gaza. Sobreviurà al desert del Sàhara fins arribar a Trípoli i des d'allà s'endinsarà a les perilloses aigües del Mediterrani buscant una vida millor.

Estem acostumats a veure imatges als mitjans d'immigrants arribant en pateres i ens estem deshumanitzant, però els autors amb molta empatia i comprensió ens apropen a aquest drama i ens emocionen! Molt recomanable a partir de 1r d'ESO.


El sol y sus flores. Rupi Kaur. Seix Barral. A partir de 16 anys.

Un poemari potent per lectors a partir de Batxillerat. Parla de la maduresa, el desamor, la violència sexista, però també de l'amor, la humanitat, la bellesa i la reconciliació. Un llibre molt apte fins i tot pels que no llegeixen poesia. Il·lustrat per ella mateixa de manera molt subtil, però amb un gran poder de comunicació. Us deixem aquí el booktrailer.