24 de novembre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

A 677 km de casa. Lowery, Mark.  Editorial Fanbooks A partir de 12 anys.


En Martin decideix marxar un dissabte al matí, abans que es despertin els pares, amb el seu germà petit i emprendre un viatge de 677 km que els portarà al lloc on van passar les vacances l’any anterior per poder veure un dofí que visita regularment el port. S’emporta una llibreta per escriure els seus poemes i una capsa de galetes especials per a quan arribin a  destinació. És una història plena d’aventures però commovedora i tendra alhora amb un final inesperat. 


Jo, en Watson i l'armari de la Jacqueline. Lienas, Gemma.  Ed; Cruïlla   (Premi Vaixell de Vapor 2018). A partir de 10 anys.

La Isolda fa poc que viu al barri. Ha anat a viure a casa l’àvia perquè el seu pare s'ha quedat sense feina. Li agrada molt llegir i el primer amic que fa és en Santi, el llibreter, a qui va a visitar cada divendres. En Santi un dia li regala un llibre,  a dins hi troba unes fotografies antigues dins d’un sobre que porta  escrit “Per a la Carmeta”. L’altre amic és en Watson un noi un xic peculiar com ella, junts faran de detectius per trobar aquesta Carmeta i així descobriran part de la història  del barri, entraran a alguna casa ocupada i descobriran el misteri de l’armari de la Jaqueline. Un llibre que a part de les aventures que viuen els dos amics fent de detectius també tracta dels desnonaments, la família,  la depressió, el bullying  i sobre tot l’amistat.
L'extraordinari doctor Rupert. Canal, Eulàlia i Marín, Glòria Animallibres. A partir de 8 anys.

Una història divertida escrita a quatre mans. Dins un paquet hi ha un munt de cartes ordenades en cinc apartats, cartes que demanen ajuda al Dr. Rupert Grip, expert en tota mena de mals. Els diàlegs de les cartes són breus i enginyosos on hi ha preguntes i respostes de missatges simpàtics i a vegades complicats. Un llibre ple d’humor.