17 de novembre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...


Verònica. Roger Duvoisin. Alba editorial. A partir de 8 anys. 


Vèronica és una hipopòtam que es vol sentir especial, i ja se sap que a la selva entre tant animalot passa força desapercebuda. És per això que emprendrà un viatge cap a la ciutat on sens dubte, un tros d'animal tan gros com ella NO pot passar mai desapercebut. Dormir, menjar i rentar-se... on ho pot fer un hipopòtam això a una ciutat? Ja veureu com acabarà fugint de la ciutat cames ajudeu-me. Humor i fantasia ben combinats en aquest clàssic reeditat de l'any 1962.Alana i Alada. Bel Olid text i Mercè Canals Il·lustracions. Editorial Bambú. A partir de 7 anys.

Ens parla d'una nena que l'han d'operar perquè té les cames tortes. Ha d'estar molt temps estirada al llit i s'avorreix molt però un dia el seu pare li porta un ocell que ha caigut del niu. A partir de llavors l'Alana i la cadernera amb el nom Alada es fan molt amigues. Ho passen tan bé juntes que no pensen que potser s'hauran de separar quan es recuperi.

El refugi d'en Tarek. Muriel Villanueva. Cruïlla. A partir de 10 anys. 

L’Ariadna té una mare amb un treball poc corrent: és camionera, feina que fa des que va morir el seu pare (l’avi de l’Ariadna). A més, la mare també ha de cuidar-se de l’avia, del seu germà, del negoci familiar… i no li queda gaire temps per dedicar a la filla, ni a ella mateixa. Un bon dia, l’Ariadna decideix amagar-se al camió de la mare en un viatge que les porta a l’altre punta d’Europa, però ella no és l’única que s’hi amaga.  Aquest llibre és una manera original de presentar el drama dels refugiats, des de la visió dels nens som capaços de veure-ho sense els prejudicis que solen acompanyar al fet migratori. També s’hi tracta la relació mare-filla i com les obligacions i responsabilitats dels adults poden fer que aquesta relació s’espatlli.