10 de novembre de 2018

Aquesta setmana hem llegit....

El petit tigre necessita una bicicleta. Janosch. Patio editorial. A partir de 7 anys.

Reedició d'un clàssic com Janosch amb la seva parella de l'os i el tigre, aquest cop per recordar-nos les normes bàsiques per anar en bicicleta. El tigre esbojarrat que va com un coet, i un gos que és d'allò més tanoca a la carretera. Sort que l'os els ajudarà a saber anar bé en bicicleta i a respectar els senyals de trànsit. I vosaltres, us recordeu del primer cop que veu anar en bicicleta? Màquines mortals. Reeve Philip. Fanbooks. A partir de 14 anys.

Estem en temps de distopies perquè sembla que s'ha trobat un filó de cara a molts joves. Aquesta n'és una més... però sobresurt davant de moltes altres. Dos o tres mil anys per sobre de l'actual 2018 el nostre planeta ha canviat tan físicament com en el "modus vivendi" de les poblacions que han sobreviscut a una sèrie de desastres i que ara es desplacen damunt orugues gegants lluitant entre elles i engolint, tal com sona, les més petites.
Seguim la història de Londres, una de les més grans, i en coneixem la seva societat piramidal intentant el domini del que queda de l'antic món. Ben pensada i narrada, els protagonistes que poden atrapar als joves i esdevenir els seus herois...acaben deixant dramàticament la història. Una història que seguiran uns "secundaris" que no ho són tant i que s'han guanyat es fet de seguir en vida després de les penalitats que han passat.Las increíbles aventuras de 10 calcetines fugitivos. Justyna Bednarek. Duomo ediciones A partir de 9 anys.

Este verano entre en una lavandería en Wales descubrí que allí los calcetines también se fugaban. Yo pensaba que solo se fugaban de mi casa y los calcetines se quedaban tristes y desaparejados. Pero leyendo este libro he descubierto que los calcetines que se fugan no es porqué se los coma la lavadora sino porque tienen razones de peso para fugarse. Desean vivir sus propia aventuras, quieren ser marineros, artistas, detectives... y ya se sabe que quién la sigue la consigue. La historia va acompañada de unas animadas ilustraciones.