14 d’octubre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

La balada del petit Jack. Mikel Valverde. La Galera. A partir de 9 anys.

El Petit Jack és un porquet pintor que du una vida tranquil·la en una granja. Massa tranquil·la, de fet. Casualment, un dia arriba un homenot maleducat i amb aspecte de pirata. El lloro que du a l'espatlla el delata. En Jack, aleshores, té una idea: fer-se passar pel lloro per viure aventures. Poc que s'imagina que les aventures no surten com un vol. Això sí, el que viurà mereix ser narrat ¡perquè és una aventura extraordinària!

Un lleó golafre. Lucy Ruth Cummins. Corimbó. A partir de 6 anys. 

Com menys serem, més riurem? Però no ens han dit tota la vida que és tot el contrari? Us imagineu que és la vostra festa d'aniversari enlloc de menjar-vos el pastís us cruspiu als convidats. Doncs més o menys és el què li passa a aquest tros de bèstia. Prepareu-vos per riure molt amb aquest lleó tan golafre que per gana, amics li faltaran.
Els cinc lletjos. Julia Donaldson & Axel Scheffler. Editorial Brúixola. A partir de 4 anys.

El nyu, el facoquer, la hiena, el voltor orellut i el marabú africà es fan dir els cinc lletjos. Però... realment ho són? No hi ha més bellesa que en els ulls del què mira. I en aquesta història és del tot cert. El duet dels creadors del Grufalo i altres grans contes torna amb aquesta divertida història.