7 d’octubre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

Contes fil per randa. Rudyard Kipling. (Miquel Desclot & Marta Altés). Blackie Books. A partir de 8 anys. 

Per què l'elefant té la trompa tan llarga? I el rinoceront per què té la pell tan dura? I el camell perquè té gep? Rudyard Kipling va escriure aquests relats ple d'imaginació per explicar a la seva filla quin era l'origen de tots aquestes preguntes. Amb la traducció impecable de Miquel Desclot, i la bonica il·lustració de Marta Altés, aquests versos us faran gaudir de la seva lectura. Llegiu-los a classe, a casa, en veu alta, en veu baixa.


Orbis Sensualium Pictus: el mundo en imágenes. Iohannes Amos Comenius. Libros del zorro rojo. Per a mestres.

Tenim aquí el primer llibre de coneixements (o informatiu, de no-ficció...com li volguem dir) de la història. Comenius, filòsof i pedagog, va escriure aquest llibre l'any 1658 amb una intencionalitat ben clara: ensenyar als infants la riquesa del món que els envoltava. El primer llibre il·lustrat per nens i nenes descriu amb unes bellíssimes imatges i un ric vocabulari les escenes d'un món d'ahir, que ara podem fer servir com un llibre-joc per poder gaudir buscant tots els objectes i coses, i delitar-nos amb les paraules.

La niña invisible. Puño. Il·lustracions d'Altés, Marta. Premi Barco de vapor 2018. A partir de 8 anys.

Trog, una nena que viu en l'era de la prehistòria, vol passar la prova que converteix en membres de la tribu els nens que tenen edat per demostrar el seu valor a través d'un viatge iniciàtic ple de perills i del que molts no en tornen... Capítols molt breus. Una història que et fa seguir ja que et captiva i en vols saber la continuació i, com a valor afegit, presenta a nens i nenes realitats que es donen i s'estan donant actualment en la nostra societat. Premi Vaixell de Vapor: un premi ben donat.