29 de setembre de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

M. Lolita Bosch. Editorial Cruïlla. A partir de 16 anys.

M té 16 anys, és un bon estudiant i un bon company d’institut, té algun amic i compta amb la simpatia i l’amistat de l’entrenador de l’equip de bàsquet; de tota manera no és capaç d’explicar a ningú el que passa a casa seva. Solament pensa a poder començar a treballar ben aviat per treure la mare i la germana d’aquell infern. El comportament del pare impedeix que les persones del seu voltant creixin, es facin lliures, siguin responsables: destrueix. Aniquila, literalment. Terrible relat d’un parricidi en forma de relat absorbent narrat amb un to tant fred que fa que resulti sobrecollidor.


Ariol. Emmanuel Guibert/Marc Boutavant. Harper Collins. A partir de 9 anys.

El dia a dia de la classe més “animal” de l’escola. Burros, porcs, i tota classe d'aventures divertides en forma de còmic que segur que us farà passar una bona estona. Col·lecció de Harper Collins amb alguns volums més. Més informació a: Harper Collins

Sol pel món. Roald Dahl. Editorial Empúries. A partir de 16 anys.

Si la nostra infància està marcada per obres com Matilda, Charlie i la fábrica de xocolata, Agu Trot o Les bruixes, potser ara que ja hem crescut, ens vingui de gust perdre'ns en l'apassionant autobiografia de l'autor més reconegut en literatura infantil i juvenil de tots els temps.

No és una autobiografia completa, ja que simplement abarca els 3 anys on l'autor va estar destinat a la II Guerra Mundial com a pilot de la Royal Air Force. Un seguit d'històries espectacularment narrades amb l'estil més personal i addictiu que llegireu en un obrir i tancar d'ulls.