4 de maig de 2018

En cartellera: Un sol interior

Beatriz Martínez a El Periódico: Un sol interior ha servit per unir el talent de dues personalitats cinematogràfiques fonamentals del nostre temps com són la directora Claire Denis i l'actriu Juliette Binoche. Les dues s'encarreguen de construir amb enorme delicadesa i tendresa un dels personatges femenins més complexos i alhora més lluminosos del cinema recent, Isabelle, una dona brillant a nivell professional però que es troba estancada en una crisi que li impedeix desprendre´s de la seva dependència emocional cap als homes. A punt de complir els 50, separada i amb una sensació de buit que l'ofega, intenta desesperadament aferrar-se a la possibilitat de trobar l'amor com a taula de salvació. Per això anirà passant per diferents amants esporàdics que no faran altra cosa que utilitzar la seva vulnerabilitat per saciar els seus propis desitjos insatisfets.  .
La directora ens submergeix en aquesta espiral autodestructiva en la qual s'introdueix la protagonista a través d'un mecanisme que eludeix el dramatisme i l'autocompassió. I ho fa a través d'una sèrie de trobades i desencontres de caràcter tragicòmic amb les seves diferents.
 Però el que fa realment important, dolorós i bonic aquest relat al voltant de la solitud i la indefensió enfront del pas del temps és la sensibilitat a flor de pell que desprèn la pel·lícula..