12 de maig de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

La Sara i el pelut: un poni que fa lladrucs. Jan Birck. Editorial  Cuatro azules. A partir de 8 anys.

Ens parla de la Sara que va a viure junt amb la seva mare a un barri nou. Es troba sola perquè els nens del seu carrer no l’accepten i la mare treballa molt. A casa llegeix llibres sobre cavalls que són els seus preferits. Un dia un nen es fa mal i ella l’ajuda, a partir d'aquí canviarà la relació amb ells. És interessant perquè parla dels sentiments de soledat i els problemes d’adaptació que poden tenir els infants quan venen d'un altre continent. Precioses il·lustracions.


Matti y Sami y los tres errores más grandes del Universo. Salah Moura. Lóguez. A partir de 10 anys.Tres mentides o errors que poden canviar una vida. Matti no entén que al diari diguessin que hi havia un dofí a l'estany dels ànecs de la ciutat alemanya on viuen ells quan no era veritat, tampoc li va agradar que el seu pare digués alguna cosa respecte al fet que havia aconseguit un treball a Suècia i que va resultar ser mentida, i finalment que no sigui veritat la cooperació de la família per a salvar animals en perill d´extinció; per això Matti també inventa una mentida, molt difícil de corregir, que canviarà la vida de tota la família. Hi ha com una diversió acumulativa en la lectura, com una bola de neu que no para de créixer. Bambi. Salten,  Felix. Edicions Thule. A partir d'11 anys


Des de que neix, Bambi, anirà descobrint tot el que l’envolta a  través de tot el que li ensenya la seva mare, els dubtes, les pors, com buscar el menjar, quins camins ha de seguir i quins no, de la vida i la mort, la por a Ell (el caçador). És un llibre amb una prosa gairebé poètica on es fan unes descripcions molt boniques de la vida dels animals, de les plantes...en definitiva del cicle de la vida. El llibre té unes il·lustracions tèxtils precioses. Un llibre per un públic juvenil i adult. Treieu-vos del cap la pel·lícul·la de Disney.