28 d’abril de 2018

Aquesta setmana hem llegit...


El carter de l'espai Guillaume Perreault. Joventut. A partir de 8 anys.

En un futur no gaire llunyà els carters tornaran a ser importantíssims per la comunicació al llarg i ample de l'espai. Un còmic molt enginyós que us farà riure molt, pensar que a vegades hem de ser atrevits i endinsar-nos en allò que desconeixem i que ens guarda sorpreses. Voleu anar a fer la ronda amb el carter de l'espai?
Björn: sis històries d'un os 
Delphine Perret. Joventut. A partir de 6 anys


Björn és un os que viu al bosc amb els seus amics: la guineu, la llebre i l'esquirol entre d'altres, i que ens expliquen a través de sis històries curtes i molt tendres la simplicitat de la vida a la natura.
Les il·lustracions són precioses i acompanyen un text molt curat i clar. Lletra de pal pels més petits!

Onada blava. Yoo Jun-Jae. Zorro Rojo. A partir de 10 anys.

Magnífic llibre tant per la il·lustració com per el text. En un país neix un cavall de pell blava. Això és interpretat com a signe de bona sort i el rei mana a un criat, que ha perdut un braç en la guerra, que l'entreni com a cavall de batalla i així ho fa. A la primera batalla el rei amb el seu cavall blau avança victoriós. Però un dia que el cavall és ferit, fa un bot que descavalca el rei i això provoca la derrota. El rei el condemna a mort. Creièu que un cavall tant especial pot acabar així?