24 de març de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

Germanes, gossos, friquis i altres especímens. Carranza, Maite i Prats, Júlia. Edebé. A partir de 14 anys

La Marina a l’estiu va a Dublin per fer un curs d’anglès , però hi va en lloc de la seva perfecta germana que no hi pot anar perquè ha agafat el xarampió, per tant s’haurà de fer passar per     l’Àngela. Quan arriba allà va d’embolic en embolic ja que ella és força desastre, primer un malentès amb el xicot Irlandès de l’Àngela, després amb els gossos de la mestressa on ha de viure i amb els hostes sicilians, també amb una llunàtica família d’activistes i per si no n’hi hagués prou amb les companyes del curs i amb en C.C. que està enganxat als jocs virtuals. Una novel·la a quatre mans de Maite Carranza i la seva filla Júlia Prats plena d’humor, intriga i amor.

Doctor De Soto. William Steig. BlackieBooks. A partir de 7 anys.

Història molt divertida i magníficament il·lustrada d´una parella de ratolins que fan de dentistes. El problema es presenta quan una guineu demana ser atesa. El perill de ser devorats és clar, però la simpàtica parella se´n surt molt bé.

La pura veritat.  Dan Gemenhart. Fanbooks, 2017. A partir de 12 anys

El Mark és un adolescent que persegueix un somni i marxa de casa amb el seu gos per aconseguir-ho. És possible que sigui la seva darrera oportunitat. Aquest llibre enganxa i no només per l'argument si no per la seva estructura: capítols curts alternant tres veus diferents. Els personatges que es troba en el seu camí aporten reflexions com la responsabilitat envers els altres, l'amistat, etc.