4 de març de 2018

Aquesta setmana hem llegit...


Solos Gazzotti Vehlman. Ed. Dibuks. A partir d'11 anys.

De sobte, en una gran ciutat durant la nit desapareixen tots els adults. Dos adolescents i tres infants han d'afrontar sols tot el què es presenti: conduir un cotxe, enfrontar-se a un parell de rinoceronts, un tigre, una canilla de gossos. També hi és present el problema del lideratge dins el grup. Còmic de molta intriga i acció trepidant! 

Gràcies, Teixó! Susan Varley. Los 4 azules. 
A partir de 9 anys


Teixó ja gran, escriu una carta de comiat als seus amics del bosc. Li dol la pena que pot causar la seva mort. Passat l'hivern quan torna la primavera, tots recorden anècdotes del Teixó que els fa riure. El talp, un dia passejant pel prat amb un fil de veu li va sortir: gràcies, Teixó!... i a la seva manera el Teixó el va sentir.

La belle sauvage: el llibre de la pols. Philip Pullman. Estrella Polar. A partir de 14 anys.

Primera part d'una nova trilogia d'un incombustible Pullman. Amb el seu estil trepidant ens submergim en una història d'escenaris fantàstics. I aquí, el protagonista, sense voler, es trobarà embolicat en una tèrbola història sobre un nadó confiat a un monestir, que és perseguit per un poderós grup i que vol ser protegit per un altre. Tot i aconseguir salvar a la criatura d'un naufragi, no li serà fàcil intentar trobar al seu pare de veritat ...