11 de febrer de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

El mocador del sultà. Pia Worthmam. Yekibud.  A partir de 8 anys.

Conte popular marroquí que ens narra l'agudesa mental d´una noia a la qui volen casar amb el Sultà contra la seva voluntat. A la fi posarà una condició, que serà la salvació del mateix Sultà i la base d´un matrimoni feliç. Té una il·lustració molt original que defuig la figuració acostumada de personatges i ambient. 
La noia de la caravana. Xavier Gual. Fanbooks. Per 3r i 4t d'ESO.

Si t'agrada el misteri des de la pàgina, aquest és el teu llibre. La Laura no sap el que l'espera quan el noi que li agrada li proposa un cap de setmana romàntic a la muntanya. Només hi ha una norma, no li pot dir a ningú. 

Diario en un campo de barro. Ricardo Gómez. Edelvives. Per 3r i 4t d'ESO.


Ja fa gairebé 20 anys de la guerra de Kosovo (1998), però les guerres, els camps de refugiats, i les seqüeles segueixen sent un problema dels nostres dies en altres llocs del món. Ricardo Gómez es posa a la pell d'una noia refugiada que passa un any en una família del nostre país mentre la guerra mata a milers de persones als Balcans. En forma de dietari personal, vivim el dia a dia de la tornada al seu país en un camp de refugiats on la cruesa de la vida contrasta amb la quotidianitat dels pensaments d'un adolescent. Malauradament, un tema de massa actualitat.