3 de febrer de 2018

Aquesta setmana hem llegit...


La Ratolineta i el mur vermell. Britta Teckentrupp. NubeOcho. A partir de 9 anys i per lectura guiada amb l'adult.

Conte molt ben il·lustrat i molt interessant pel seu contingut. Ens ensenya que les barreres de la vida, sovint som nosaltres mateixos qui les construïm. Al mateix temps lloa la curiositat d´una ratolineta per a superar aquests obstacles, en front de la covardia d´una sèrie d´animals, i com ho aconsegueix. Llibre que es presta a interessants reflexions o diàleg. Una obra excel·lent.

Elio. Diego Arboleda & Raúl Sagospe. Anaya. A partir de 10 anys.

Ens narra la vida del petit Elio. Primer, la seva dura estança en un orfenat, que més aviat era una presó. La seva adopció per una família que té una òptica. Però el gruix de l´argument és la seva afició per la màgia i el circ. També assistim a la rivalitat entre dos invents el cinematògraf del germans Lumière i l´animatògraf. I per acabar-ho d´adobar la SSSX (Societat Secreta de Segrests i Xantatges) només formada per dones i les seves armes són dos paraigües per cadascuna). Narració força divertida i amb il·lustració adequada en totes les seves pàgines. 

  Rebel, el desert en flames. Hamilton,  Alwyn. Fanbooks. A partir de 14 anys.

L’Amani és una noia àrab que s’ha de disfressar de noi per poder fer allò que a les noies els és privat fer a la societat masclista en què viu. Somia escapar del seu poble, de la seva família i ho pot fer gràcies  a la seva extraordinària habilitat amb el revòlver i a un jove estranger perseguit per l’exèrcit. Junts sobreviuran al desert, lluitaran amb éssers mitològics i se sumaran a la rebel·lió contra el sultà. Aquest és el primer llibre de la trilogia REBEL.