12 de gener de 2018

En cartellera: 9 meses

Maxime i Mélanie tenen 15 anys i s'estimen. Junts exploren, amb amor i inexperiència, la sexualitat. Un dia Mélanie descobreix que està embarassada. Maxime no accepta bé la bona nova, però a poc a poc (al contrari del que sol succeir) li comença a atreure la idea de convertir-se en pare i convenç a Mélanie per tenir-lo sigui com sigui. Ella troba la total resistència de la seva mare, que ha viscut en pròpia carn les dificultats que comporta ser una mare soltera.
Varietat de sentiments, al costat de l'ingenu romanticisme juvenil, moments de seny (amb el problema avortament sí - avortament no, flotant a l'aire).
Lluny de afanys moralitzadors o d'idealitzacions bonistes "9 mesos" és una pel·lícula humana i serena, que tracta el problema amb gran delicadesa, i que potser només se li podria retreure el fet de no repartir equitativament la seva atenció entre ell i ella. El seu final sap tocar la fibra sense recórrer al cop baix. Es passa molt bona estona durant tota la projecció i tots dos adolescents desperten la nostra simpatia.