21 de gener de 2018

Aquesta setmana hem llegit...

La memoria del agua. Mathieu Reynès & Valérie Vernay. Norma editorial. A partir de 12 anys i també per adults.

La Marion i la seva mare van a viure a una vella casa de la seva família a la costa. Allà descobrirà el passat  i la historia del seu avi, un mariner que va desaparèixer al mar. LLegendes, malediccions; la Marion s’endinsarà en un món que està molt lligat a ella. Extraordinàries il·lustracions. 


El olor de las casas de los demás. Bonnie-Sue- Hitchcock. Editorial Maeva Young.  A partir de 16 anys

La novel·la es situa a Fairbanks, una ciutat molt propera al Cercle Polar Àrtic. La zona interior d'Alaska on s’ubica, té un dels climes més extrems i variables del món. Per mitjà de la veu de quatre joves: Ruth, Dora, Alyce i Hank, l'autora ens parla de les històries entrellaçades, de la vida d'aquests personatges durant els anys setanta. Transcorre en una zona, on una de les principals activitats econòmica és la pesca, molt present en el llibre. Veiem reflectida la barreja racial entre blancs i nadius d'Alaska i les diferències socials i prejudicis entre ells.

Un llibre recomanable per Batxillerat i adults, que ens ajudarà a conèixer una realitat molt diferent a la nostra. La desconeguda, salvatge i impressionant Alaska.

Missió impossible. Javier Castanyer. Publicacions Abadia de Montserrat. A partir de 8 anys.

En Roc i la Bruna són dos germans bessons que viuen a la Catalunya de la prehistòria, en una cova a la serra del Montsant. Tots els membres de la tribu on viuen s’han d’enfrontar al fred, els perills, la gana...Els dos germans ajuden als seus a sobreviure en condicions tan extremes. La Bruna és molt guerrera però el Roc prefereix estar en una cova tot sol i fer dibuixos a les seves parets però tots dos seran imprescindibles per ajudar la seva tribu. És un llibre divertit i trepidant ple d’aventures

El nido. Kenneth Oppel. Océano Gran travesía. A partir de 12 anys

Stiven és un nen preocupat per la salut del seu germanet i pel neguit dels pares pel futur d’aquest nadó. En el teulat de casa seva hi ha un niu d’abelles, ell és al·lèrgic a les picades d’abelles i en els seus mal sons li apareix la reina de les abelles que li ofereix un tracte per sanar al nen. Al principi ho accepta, però el sacrifici és tan gran que s'ho repensa i després decideix que no accepta. Això l’angoixarà de tal manera que no sap què fer. Però la seva decisió serà la correcte?