3 de desembre de 2017

Adults: desembre

La llebre amb ulls d'ambre. Edmund de Waal. Quaderns Crema. 

Escollida per molts llibreters per recomanar-la als seus clients, aquesta llebre amb ulls d'ambre és un relat fet per un autèntic artesà. I amb això no només volem dir que estigui escrita amb molta cura i dedicació, sinó que l'autor és a més un reconegut ceramista.


Edmund de Waal, amb l'excusa de buscar l'origen d'unes petites peces de decoració heretades dels seus familiars, emprèn un viatge per narrar la història dels seus avantapassats i desgranar tot el seu arbre genealògic. Tot això l'acabaràportant a il·lustrar una interessantíssima història recent de l'Europa dels segles XIX i XX des d'una perspectiva molt particular, sens dubte molt interessant.

Todo esto te daré. Dolores Redondo. Planeta. 

L’Àlvaro mor en un accident de cotxe a Galícia, quan el seu marit Manuel (un escriptor famós) va al lloc dels fets per reconèixe’l descobreix el rebuig per part de la seva poderosa família política, aristocràtica, homòfoba, classista... Però junt amb un guàrdia civil retirat i un capellà amic de l’Álvaro descobrirà com els nobles es valen dels seus privilegis i com altres morts han quedat impunes. Ells tres aniran reconstruïnt la vida secreta de la persona que crèien que coneixien molt bé i s’enduran moltes sorpreses