24 de novembre de 2017

En cartellera: La gran enfermedad del amor

La néta d'Elia Kazan protagonitza una comèdia romàntica diferent que posa el gènere cap per avall. En ella dóna vida a una wasp de manual (així s´anomenen les noies blanques, anglosaxones, protestants i de bona família) que s'enamora perdudament d'un immigrant pakistanès.

Kumail és un immigrant pakistanès que viu a Chicago, treballa com a conductor d'Uber i somia amb triomfar com a monologuista. Una nit coneix a la molt wasp  Emily i entre tots dos sorgeix l'espurna, però no s'atreveix a dir-li a la seva família, musulmana molt tradicional, que està amb una noia blanca. Per culminar l'embolic, Emily es posa malalta i entren en escena els seus pares, amb els quals Kumail estableix una peculiar relació. 

Aquest és l'argument d'una comèdia romàntica produïda per Judd Apatow que se surt del que és habitual en el gènere i està protagonitzada per Kumail Kanjiani (que, a més és l'autor del guió, autobiogràfic) i Zoe Kazan, néta del cineasta Elia Kazan, que dóna vida a Emily. Divertida i ben feta: es passa molt bona estona.