25 de novembre de 2017

Aquesta setmana hem llegit...

Ell viatge de saltamartí Arnold Lobel. Ekaré. A partir de 6 anys.

Si us voleu divertir, acompanyeu al saltamartí en el seu viatge per conèixer la gent més estranya fent  les coses més absurdes. Feliç i content per saber donar consells i ajudar a qui ho necessiti.

L'illa de Paidonesia Canosa, Oriol. Ed: La Galera. A partir de 10 anys.

En Nicolau, el protagonista, està cansat de sentir discutir els seus pares i abandona el creuer que està fent amb  ells per instal·lar-se a una illa deserta del Carib. Des d’allà fa una crida a tots els nens del món que hi vulguin anar per a construir un país on els adults no hi tindrien cabuda. De mica en mica hi van arribant infants i fundaran Paidonèsia aquest serà un estat reconegut fins i tot per les Nacions Unides. L’aniran construint amb peticions un xic desvergonyides i poca soltes sovint imitades dels adults. És una novel·la escrita a través de cartes que els protagonistes aniran enviant a diferents personatges.

Huye Marek Vadas. Barbara Fiore. A partir de 10 anys

Viatge fantàstic d’un nen i el seu gos com a alegoria sobre la inmigració i els refugiats. Darrere d’una història aparentment enigmàtica s’amaga la crua realitat de molts milions d’habitants del nostre planeta. Ideal com a lectura compartida a classe i parlar sobre aquest tema de tanta actualitat.

Els tres mussolets. Martin Wadell. Kalandraka. A partir de 3 anys.

Tres petits mussols enmig de la nit que se n’adonen que la mare no està al niu. On serà? Què estarà fent? I si ve algú i se’ls menja? Però tranquils que la mare sempre torna.