18 de novembre de 2017

Aquesta setmana hem llegit...

Mussol a casa. Arnold Lobel. Editorial Ekaré. Recomanat per Cicle Inicial.

L’atmosfera de l’univers Lobel és tendra i càlida, i rellegir-lo és tornar a la infància de cop. Des de la divertidíssima Històries de ratolins a les granotes Gripau i Gripou, aquest autor és un imprescindible per aquells que comencen a en l’aventura de llegir.
I aquí trobem al mussol, desitjant arribar a casa i quedar-se sol com un mussol, per seure a la vora del foc i llegir una apassionant història. Però ja veureu que de tranquil·litat no en trobarà pas: o se li colarà un visitant maleducat a casa o acabarà immers en dubtes existencials irresolubles. 

La mona de l’assassí. Jakob Wegelius. Viena Edicions
Recomanat per Cicle Superior.

Si esteu buscant un llibre que us atrapi des de la pàgina 1 fins al final no dubteu en firar-vos aquesta mona de l’assassí. Aventures trepidants per tot el globus terraqüi que us duran a navegar pels set mars en aquestes curtíssimes 640 pàgines. Però amb una particularitat: qui us narrarà la història serà un goril·la en primera persona. Sí sí, un goril·la que fa servir una antiga màquina d’escriure per revelar-nos la veritat sobre un misteriós assassinat.
Després de La leyenda de Sally Jones, l’autor suec ens regala aquesta fantàstica aventura, premiada l’any 2014 com a millor llibre suec infantil i juvenil, amb moltes dosis de misteri i aventures.

El bandido saltodemata. Preubler, Otfried. Maeva Young. Recomanat per Cicle Mitjà.

Les aventures comencen quan el bandoler Saltodemata li roba el molinet de cafè a l’àvia de Kasperle, aquest molinet li havia regalat Kasperle i el seu amic Pepín. Els dos nois s’hauran d’enfrontar amb Saltodemata que els persegueix i els empresona i també amb el mag Petrosilio Atenazador que amb tots els seus encanteris no aconsegueix guanyar-los. És un llibre ple d’humor i fantasia.
¿Qué està pasando allà arriba? 
Jazmín Villagran. Ekaré

¿Qué està pasando allà arriba? Jazmín Villagran. Ekaré. Recomanat per Infantil i Cicle Inicial

Senzilla i divertida història del repte entre tres granotes i un porquet. El que ha començat amb la idea de ridiculitzar aquest últim, acaba amb una feliç amistat. Destaca la il.lustració amb colors molt vius que donen molta vida a la història.