28 d’octubre de 2017

Aquesta setmana hem llegit...

Això no és amor. 30 reptes per treballar la igualtat. Marina Marroquí. Fanbooks. A partir de 2n d'ESO. 

No és una novel·la, és un bon manual perquè els adolescents s'entenguin a si mateixos, i respondre a molts interrogants que se'ls presenten en aquesta etapa crucial de la seva vida. Bullying, autoestima, igualtat de gènere, amor... Útil per pares, mares i educadors per acompanyar-los.

No llegiré aquest llibre. Copons Jaume i Julve Òscar (il·lustració) La Galera 2017. Per a Cicle Superior.

L'hem llegit gairebé d'una tirada. Identificat amb l'autor del títol parlo com ell amb la protagonista de la història que, a la vegada, ho fa amb el guionista i el dibuixant i, a més, escriu, (bé, "copia") unes narracions per guanyar un premi literari..
La història atrapa, aprens algunes coses per escriure millor i fer-ho sense copiar, i fins et poden venir ganes de llegir més històries! No us el perdeu!Una història de futbol. Roberto Torero José i Andreu Llinàs (il·lustrador) Blackie Books. set. 2017. Per a Cicle Superior.

Es juga un campionat de futbol entre equips de nanos d'una ciutat brasilera. Però això és el de menys. La història atrapa per les relacions entre dues colles, els primers enamoraments, la descoberta de dificultats en la família, la sensibilitat, l'alegria i la tristesa de diferents moments i el record, ja de grans, del que va ser aquell any escolar després de l'estiu (Nota. No hi ha l'advertiment que, al ser un llibre escrit a l'hemisferi sud el primer paràgraf parla  del mes de gener com el preferit per les vacances i el sol...)
Dos milions de còpies i la nominació a un Òscar en la versió cinematogràfica: no s'han equivocat.

Tot el que cap a les butxaques. Eva Weaver Editorial Columna. Per a batxillerat i adults.

El llibre comença a l'any 1941 en plena guerra mundial. Ens parla de la vida de la història de dos personatges que les seves vides es creuaran. Consta de dues parts. La primera explicada per la veu del Mika un nen jueu de catorze anys que viu dins un gueto de Varsòvia i hereta un abric del seu avi on hi troba un titella que canviarà la seva vida. La segona part parla en veu d'en Max un soldat alemany destinat a Polònia.

La seva lectura fa que entris en l'interior dels personatges i enganxa per l'emoció que traspua tot el sofriment que pateixen i com van superant les dificultats.