21 d’octubre de 2017

Aquesta setmana hem llegit...

El gegant més elegant. Julia Donaldson & Axel Scheffler. Editorial Brúixola. A partir de 3 anys.

Una de les grans autores de la literatura anglosaxona per infants es sens dubte Julia Donaldson. Creadora del ja clàssic “The Gruffalo” i les seves seqüel·les, col·lecciona a les seves esquenes un munt de títols magnífics de la mà d’un il·lustrador sensacional com Alex Scheffer.

Aquest gegant elegant és una història preciosa d’un gegant molt generós, que no dubta en ajudar als seus amics en tot moment, tot i quedar-se, literalment, en poca roba. Però com totes les bones accions sempre acaben tornant, aquest gegant descobrirà la gran amistat que li guarden tots aquells animals a qui ha ajudat tant.

La Christie i la caçadora de l'Indiana Jones Asun Balzola. Cruïlla. A partir de 12 anys.

Què faríeu si no us quedés més remei que posar-vos una caçadora horrible del vostre germà gran que us queda horrible? I és més, i si tothom se n'enrigues de vosaltres a l'escola per la fila que feu? Doncs això és el que li passa a la Christie...tot i així se n'inventarà una de ben grossa per dissimular-ho...però de ben grossa eh! Només de llegir el títol ja sabreu per on va amb l'Indiana Jones.

Tangram gat. Maranke Rinck & Martjin van der Linden. Ekaré. A partir de 7 anys. 

Un dels llibres més originals que ha sortit últimament: una barreja de llibre-joc i conte que ens permetrà entretenir-nos de moltes maneres. Ombres de peces del tangram que es converteixen en animals, i el gat per suposat, perseguint ocellets. Però ves no aparegui algú que es vulgui menjar i ens quedem sense tangram-gat.

En Tristany s’encongeix. Florence Parry Heide. Blackie Books. Recomanat per cicle mitjà.

Si agafem una bossa i hi posem una mica de la pel·lícula Big on hi sortia Tom Hanks, una mica de l’àlbum il·lustrat Jumanji  de Chris Van Allsburg, una miqueta del conte del curiós cas de Benjamin Button de F. Scott Fitzgerald, i ho barregem bé, segurament ens sortirà aquest trepidant Tristany s’encongeix.

I és que Tristany, de cop i volta un dia al llevar-se, comença a fer-se petit i a encongir-se. Quina serà la causa d’aquest fet tan sorprenent? Ni el pare, ni la mare, ni el director de l’escola ni ningú li pararà la més mínima atenció. Per ves a saber si no serà això alguna cosa estranya relacionada amb la fantasia...