14 d’octubre de 2017

Aquesta setmana hem llegit...

El misterio de la vida. Jan Paul Schutten & Flor Riedel. Maeva. A partir de 12 anys.

Si sou curiosos de mena i normalment us atreviu a preguntar el perquè de tot plegat, no us decepcionarà pas el propòsit d’aquest llibre: explicar-ho gairebé tot. Des de l’origen de l’Univers, passant per l’evolució de les espècies, fins a si és possible la vida extraterrestre.

D’aquells llibres per anar obrint de tant en quant i deixar-se sorprendre per alguna dada més que curiosa que us deixarà astorats. Perquè a que no sabíeu que totes les formigues que viuen a la Terra pesen més que tots els humans, els elefants i els rinoceronts junts?

Onada. Morton Rhue - Stefani Kampmann. Takatuka novel·les. A partir de 15 anys. 

Atenció a la novel·la gràfica l'Onada,  adaptada per Stefani Kapman  i basada en el llibre original. Té la força de la història original amb un punt d'impacte transmès amb els dibuixos en blanc i negre.

Explica l'experiment d'un professor de secundària per explicar el feixisme als seus alumnes i ho fa posant en pràctica la creació de un grup anomenat l'onada en el que hi ha lemes, salutacions, vestimenta i ideologia que fa que la pertinença al grup passi per sobre de les opinions personals i individuals de cada un.


La bossa groga. Lygia Bojunga. Cruïlla. A partir de 9 anys.

L'editorial Cruïlla segueix amb bon peu reeditant clàssics imprescindibles que cada cop costava més trobar a les llibreries. I ara amb aquesta bossa groga, un clàssic de la literatura infantil brasilera, on s'hi guarden els tres desitjos més il·lusionants d'una nena petita: fer-se gran, ser un noi i fer-se escriptora. Però clar, cal anar en compte, perquè diuen que els desitjos es fan realitat, i si més no, créixen mooooolt!  


Muà! La historia d'un petó verd.Imma Pla. Milrazones. A partir de 3 anys.
Una granota es troba un petó. I com que els petons són per a compartir, que res millor que corri per tots els animalons que ens saluden en aquest bonic conte.