17 de maig de 2017

Aquesta setmana hem llegit...

El lladre de paraules. Frederic Mayol  Edicions del Pirata

En Regor és un noi anglès que ha canviat de país degut a la feina del seu pare. L’adaptació a una nova ciutat i a un nou idioma és difícil per a tots. Les coses és compliquen quan se li apareix el seu avantpassat en Brân. Poc després un personatge misteriós li destrueix l’habitació i fa desaparèixer totes les paraules primer de casa seva i després de tota la ciutat de Girona que és on ara viu i a Salt. Això ocasiona un caos a tots els seus habitants. En Regor creu que tot està relacionat amb ell i juntament  amb la seva millor amiga Bruna, l’Abdoulaye i la seva germana viuran una aventura perillosa que els portarà a una dimensió desconeguda. A partir de 10 anys.

La casa de l'àngel de la guarda. Kathy Clark. Bambú.

Any 1944, ocupació dels alemanys a Hongria. Una família jueva es separa per sobreviure a l'extermini nazi. Les dues filles, la Vera i la Susan son enviades al convent de les germanes de la Caritat on conviuran amb 120 nenes sota la protecció de les monges.
Basada en fets reals. A partir de 14 anys.

A la vora del temps. Recull d'Albert Jané.
Recull de contes de la revista Cavall Fort de 1981 a 2003. Contes de diferents països revisats per l'Albert Jané amb un llenguatge molt acurat. Són tot contes molt curts, d'una pàgina tan sols, que poden servir per fomentar la lectura a classe i llegir-los en veu alta.