31 de maig de 2017

Adults: juny


Cercas, Javier. El monarca de las sombras. Random House 2017. 


Ens pot interessar la història de Manuel Mena, un falangista que va morir en la batalla de l'Ebre quan encara no tenia els 20 anys?. La resposta òbvia és NO. Però avancem en la lectura i en volem conèixer el final per més que la història tan allunyada en l'espai, un poble extremeny que llinda amb Portugal, i el temps estiguin a les antípodes.

I, sense adonar-nos-en entenem aquells immigrants arribats entre 1960 i 1975, dos milions, que es trobaren una Catalunya que parlava una altra llengua, tenia uns altres costums, i una vida diferent a la del petit poble rural d'on procedien, i seguim els diàlegs entre Cercas i David Trueba buscant les raons del personatge i veient la fondària de les arrels dels nouvinguts que han viscut aquí sense sortir d'allâ com passa amb la mare de l'autor.


Capdevila, Carles. La vida que aprenc. Arcàdia

És un recull d’articles on en Carles Capdevila fa reflexions sobre diferents temes; l’educació, la salut, el lleure ...de sentiments; la por, l’alegria, la tristesa... Retrata els escenaris de la seva infantesa i parla de la gent que més estima.