1 d’abril de 2017

Adults: abril

S'acosta Sant Jordi i cau en diumenge. A més, com gairebé sempre, la pluja pot fer acte de presència. Caldrà doncs tenir cura dels peus i decidir-se per Sabates italianes com a calçat de festa, o per les Botes d'aigua sueques. Dues obres magnífiques de l'escriptor suec Henning Mankell més conegut per la novel·la policíaca i l'inspector Kurt Wallander que pel metge Frederick Welin. Aquest és el protagonista d'aquestes dues històries que irrompen en la seva vida de metge retirat i trasbalsen la monotonia del seu dia a dia sacsejant records, vivències, futur, fins i tot, quan tot semblava donat i beneït.

El 2014 diagnosticaren un càncer a Henning Mankell i moriria l'octubre del 2015 després d'escriure els records que tenia de la seva vida a Arenes movedisses. El seu darrer llibre és, però, Botes d'aigua sueques; una reflexió de l'autor-protagonista davant la mort que s'acosta. El desig de viure, els canvis en la seva pròpia família des dels avis a la néta, i dels canvis que s'han donat en el seu entorn més proper des de les coses més insignificants fins passar de la petita comunitat d'illencs suecs al llogarret global en que s'ha convertit el món. 

Si només en coneixeu la novel·la policíaca (Premi Pepe Carvalho en la segona de les onze edicions del certamen Barcelona Negra) és el moment de retre homenatge al desaparegut autor amb la celebrada Sabates italianes, Botes d'aigua sueques, o qualsevol peça del seu repertori literari.