18 de febrer de 2017

Aquesta setmana hem llegit...Dragonaire. El Castell de dragonaire. Dragonaire s'enlaira.  Josh Lacey. Ekaré 2016


 Què faríeu si us deixessin a càrrec de la cura d'un drac? A qui us adreçaríeu si tinguéssiu un problema? Sabeu què s'ha de donar de menjar als dracs? S'han de dutxar? Totes aquestes preguntes articulen aquest llibre a partir de correus electrònics que l'Eduard, d'uns 8 anys, escriu al seu tiet Marcel. Però no cregueu que li farà molt de cas...sempre sorgirà algun desastre que us farà riure molt. A partir de 8 anys.

La meravellosa O. Thurber James. 1ª edició gener 2017. Àtic dels llibres.

La "típica aventura de cerca d'un tresor" embolcallada en un joc de paraules continu amb paper protagonista per la quarta vocal. Ambició per aconseguir les riqueses, enigma per desxifrar on són, engany entre uns i altres. La primera edició fou el 1957. Un clàssic ben vigent. A partir d'11 anys.

La leyenda de Sally Jones. Wegelius Jacob. Sushi books 2016

"Road movie" d'una gorila...al llarg del món i dels diferents propietaris que la posseeixen. La primera edició és del 2008 i...no és aquesta (innocent?) història un reflex del que passa actualment als immigrants de l'Àfrica subsahariana recorrent mig món?
En una lectura infantil, l'ajuda d'un atles pot motivar el coneixement de mig món i de les persones que acullen...o dels que s'aprofiten i maltracten. Un llibre que pot ser distret, instructiu,i pot arribar a fer pensar. A partir de 9 anys.