30 de gener de 2017

Adults: febrer


El mar i la serp. Paula Bombara. Pagès editors 2016


Rotund i emotiu relat sobre la història dels milers de desapareguts de la dictadura argentina a través dels ulls innocents d'una nena. Una escriptura arriscada, amb un format transgressor, triant la paraula justa i que apunta directament a allò essencial. El lector seguirà durant el llibre tots els pensaments d'una nena que de ben petita perdrà el seu pare, i que a mesura que es vagi fent gran ens explicarà en primera persona la memòria i els records que li queden després de tant de temps. Imprescindible; descarnat i directe de principi a final. 

Un millón de gotas. Víctor del Árbol. Ed. Destino, 2015

És una novel·la curiosa i original; quan comences a llegir-la sembla que és policíaca, però es va convertint en un thriller, i acaba esdevenint una narració històrica, barrejant tots tres gèneres d'una manera molt clara i brillant.
El protagonista ha d'investigar la mort de la seva germana, que en un principi sembla ser un suïcidi, però les seves investigacions el porten a endinsar-se en una trama molt més complicada on el seu pare, un heroi de guerra republicà, hi té molt a veure. T'atraparà i no podràs deixar de llegir.