17 de desembre de 2016

Aquesta setmana hem llegit...

Alma y la isla. Mònica Rodríguez.  Ed: Anaya
Alma és una nena negra que arriba a l'illa de Lampedusa en una embarcació i és acollida a casa d’un pescador que ajuda en els rescats de les persones que arriben en pasteres. Alma té la mateixa edat que Otto, el fill petit del pescador. Otto comença a sentir-se desplaçat ja que li ha de deixar la seva habitació i tots els seus germans, els pares i l’àvia es desfan perquè la nena es trobi bé a casa seva fins que trobin una família d’acollida. Otto descobrirà l’horror de la guerra a través d’un amulet. És una obra plena de sentiments com la gelosia, l’empatia ,l’amistat... A partir de 10 anys.
Un estiu amb l'Anna, Núria Pradas. Cruïlla. 
L'Oriol no comprèn perquè la mare es va separar del pare i perquè té un nòvio tan pesat. Tampoc no entén perquè l'obliga a passar tot el mes de juliol a Sant Pol. Però durant aquest mes coneix l'Anna i tot canvia. Un llibre que parla de sentiments, de reconciliacions, d'amor, de pèrdua.
Gran i petit. Chanti. Pagès editors.
Còmic d'humor que fa paròdia del dia a dia d'una família que espera una criatura. Quin no ha tingut mai gelosia del seu germà gran? Us fareu un tip de riure amb els deliris i discussions d'aquesta família. Les seves tires han anat sortint periòdicament al diari, i ara se n'ha fet una recopilació. A partir de 12 anys.