19 de novembre de 2016

Aquesta setmana hem llegit...

Meravellosos veïns. Helene Lasserre i Gilles Bonotaux. Birabiro editorial

Recordeu 13 Rue del Percebe? Doncs us presentem aquesta versió actual tenyida d'humor i tocs multiculturals. Una reflexió humorística del què són les ciutats europees: un crisol de races, cultures i tradicions, i l'alegria de la riquesa de la societat multicultural actual. A partir de 8 anys.


Los últimos gigantes 
François Place. Edicions Ekaré.

Ekaré ha reeditat aquesta petita joia dels 80 amb una afegit al final del llibre. Una història esplèndida d'exploradors del s.XIX i la fantasia d'una tribu de gegants perduts. Una metàfora funesta dels mals de la colonització. A partir de 14 anys.


La pel·lícula de la meva vida. 
Maite Carranza. Editorial Cruïlla

Assistim al descens social progressiu d´una mare, actriu, que ha perdut la feina i té al seu càrrec dos fills: una noia de 12 anys i un nen de 7. Tall de l´aigua i la llum, quedar-se sense mobles, ordre de desnonament i realització del mateix. Enfront de l´esfondrament de la mare, veiem la presa de decisions de la filla. Molt encertat el truc d´aquesta de fer creure al germà petit que tot només és una pel.lícula que estant filmant i que ell ha d´estar a l´alçada. Molt ben escrit i molt apte per a que els adolescents vagin prenent consciència de la duresa de la vida. Premi Vaixell de Vapor 2016.

 El meu gran arbre. Goldstyn, Jacques. Tramuntana.
Qui pot ser amic d’un roure de més de cinc-cents anys? Un llibre molt tendre que parla dels arbres, dels nens diferents i a més té unes il·lustracions precioses senzilles i originals.

Brisca. Martín, Andreu  Ed: Cruïlla
La Brisca s’ha perdut, la Paula està molt preocupada ha sentit a dir que per aquella zona hi ha gossos salvatges que ataquen a persones, animals, masies... Pot ser que la Brisca s’hagi ajuntat amb aquests animals? o que l’hagin atacat. Trobarà a la Brisca la Paula?