13 d’octubre de 2016

Aquesta setmana hem llegit...


Aquesta setmana no ens hem pogut resistir i recomanem 4 llibres que tots poden ser per adults. Per què? Perquè ens han agradat molt i molt. I els dos últims també els poden gaudir a partir de 14 anys.

La bibliotecària d'Auschwitz . Antonio G. Iturbe. Planeta.

La biblioteca pública més minúscula, clandestina i amagada de tots els temps contenia: una gramàtica russa, una novel·la russa, una de francesa, un atles, un llibre de psicoanàlisi de Sigmund Freud, Breu història del món de H.G. Wells, un llibre de geometria i el llibre del bon soldat de Svejk. Aquests són els 8 títols dels llibres que cuida una noia de 14 anys: "la bibliotecària d'Auschwitz". Adults

Kristin Hannah. Ara llibres. 
Història de dues germanes de caràcters molt diferents a la França ocupada pels nazis a la segona guerra. Una lloança a la valentia i a la resistència de les dones franceses durant la guerra. Una d'elles lluita al front i es dedica a passar els aviadors caiguts altre cop a la rereguarda. Un llibre que enganxa i 5 estrelles. Adults 

Train Kids. Dirk Reinhardt. Pagès editors.
Es narra el viatge de cinc joves immigrants il·legals que recorren uns 2000 km per tot Mèxic en trens de càrrega. El seu destí és el nord: els Estats Units, però han de passar molts entrebancs en aquest tren anomenat La Bèstia. La majoria no aconseguiran arribar, però ho tornaran a intentar. A partir de 3r d'ESO en endavant, i també adults.

El vell al pont Ernest Hemingway. Pere Ginard (il.) Libros del Zorro Rojo
Una història brevíssima i commovedora sobre La Batalla de l'Ebre. Una petita anècdota molt representativa de l'exili de la població civil. Àlbum magníficament il·lustrat sobre fons de fotografies.
A partir de 15 anys i adults.