8 de juny de 2016

Guanyadors/es concurs comentaris exploradors 2016

Després d'hores de lectura de més de 650 comentaris, el Grup d'Animació a la Lectura ha triat els comentaris més originals, bonics i enginyosos d'aquesta collita d'exploradors 2016. Volem felicitar a tothom: als guanyadors i guanyadores, i a tots els participants. Us esperem l'any vinent amb més llibres i més històries.

1r de Primària

4p.jpg
2292_MD.jpg
9788492748235.jpg
els elefants mai no obliden.jpg

Eric Cuadrado
1r de Primària
Sabadell
Quatre petites cantonades de no res
El conte de les Quatre petites cantonades de no res m' ha agradat perquè m’ha fet pensar que encara que siguis diferent que els altres també pots ser amic seu.

Noa Santamaria
1r de Primària
Sabadell
Els elefants mai obliden
Els elefants mai obliden m'ha agradat perquè l’elefant vivia en una família que no li tocava, però se l'estimaven. Em fa pensar que encara que siguem diferents hem d'estimar.

Vinyet Pont
1r de Primària
Igualada
Frederick
Els altres quatre ratolins recollien menjar per l'hivern i en canvi el Frederick semblava que no feia res i recollia colors i paraules per l'hivern. Volia recollir colors per record.

Nil Alsina Martinez
1r de Primària
Moià
Quatre petites cantonades de no res
M' ha agradat perquè és un conte que explica a no ser egoïsta, ser amables i ser tots amics.

Roc Estival Miramunt
1r de Primària
Igualada
Història d'un eriçó
Els amics sempre s’han d’estimar.

Marta Alemany Massana
1r de Primària
Igualada
Els elefants mai no obliden
Si estàs sol mai t’has de rendir buscant coses.

Mònica Magdi Kamel Beshy
1r de Primària
Igualada
Frederick
Totes les estacions de l’any tenen alguna cosa bonica.

Pol Gabarró Sistaré
1r de Primària
Igualada
Frederick
Si estàs molt trist i ho veus tot molt gris i negre hi ha moltes coses per solucionar-ho.

2n de Primària

Seguir llegint...

ovelleta sopar portada.jpg
guji-guji.jpg
3746.jpg
$photoName.jpg


Anna Gasull Pedra
2n de Primària
Balaguer
L'ovelleta que va venir a sopar.
A mi m'agradaria anar a casa del llop i l'ovelleta. Primer em faria una mica de por, però segur que acabaríem sent molt amics.

Abril Puigvert Bagué
2n de Primària
Olot
Guji Guji
M’ha agradat moltíssim aquest llibre. He vist que encara que siguis diferent dels altres, el que realment important és acceptar-nos tal com som i també acceptar als altres i d’aquesta manera aconseguirem ser feliços.
Gina Puigdomènech Montràs
2n de Primària
Moià
El pinzell màgic
El llibre que més m' ha agradat ha sigut el pinzell màgic perquè a mi també m'agrada pintar i dibuixar. El nen quan li dóna el pinzell màgic em vaig posar super contenta i el final va ser molt feliç.

Gerard Romeu Bas
2n de Primària
Moià
L' anyell que no volía ser un xai
El llibre que m'ha agradat més és l' Anyell que no volia ser un xai perquè les ovelles fan treball en equip i això està molt bé.

Neus Pujol Álamo
2n de Primària
Sabadell
Guji Guji
Guji Guji és un conte molt bonic perquè vol dir que si som d'una manera no hem de canviar per tenir amics. Hem de ser com som.

Daria Puertas
2n de Primària
Sabadell
l'ovelleta que va venir a sopar
Si hi ha alguna persona que t'estima i tu també no tel pots menjar, sinó que l’has d’ajudar i estimar.

Sara Cruz Dos Santos
2n de Primària
Sabadell
l'ovelleta que va venir a sopar
L'ovelleta que va venir a sopar a casa d'un llop i aquest conte vol dir que em d'acollir als altres i no deixar a ningú sol i fora.

Marc Alhancin Gutierrez
2n de Primària
Moià
L' ovelleta que va venir a sopar.
M' ha agradat molt perquè l'he llegit dues vegades.

3r de Primària

9788448826673.jpg
libro_imagen__1336846535.jpg
9788499320854.jpg
3624.jpg

Bernat Martori
3r de Primària
Terrassa
La senyora dels llibres
M'ha agradat molt perquè la senyora dels llibres encara que nevi sempre porta llibres a la gent que no en pot comprar.

Patricia Iniguez Vega
3r de Primària
Sant Antoni
La familia melops
Fan moltes aventures molt xules, tenen el mateix pensament, s'ajuden s'organitzen per fer les coses, pensen en els altres. Els agrada fer manualitats amb el reciclatge . M'agrada perquè es d'aventure, és divertit s'ajuden i aprens que fent les coses junts i ajudant-se et surten molt millor.
Daniel Margall
3r de Primària
Sant Antoni
Sherlock holmes.
A mi m´agrada perquè tracta d’un detectiu que es diu Sherlock Holmes i ha de resoldre un cas.I és molt interessant, divertit i guay. I et pot fer saber que no has de ser un lladre.

Berenguer Benejam Axelroud
3r de Primària
Sant Antoni
Sherlok Holmes
Jo he triat Sherlok Holmes i el cas de la joia blava perquè sempre que fas alguna cosa dolenta ho has de pagar i si t'escapes pagues el doble.
Que no s'ha de fer res dolent perquè així es com s'enfada la gent. En canvi si et portes bé viurem sempre en pau.   

Laia Surroca Badó
3r de Primària
Moià
Agu Trot
El llibre de l'Agu Trot m'ha agradat molt perquè quan he vist que el senyor Hoppy volia aconseguir enamorar-se de la senyora Silver he pensat que no ho aconseguiria. I he tingut una gran sorpresa.

Mar Sayol
3r de Primària
Olot
Els ratolins de la Senyora Marlowe
Em va agradar molt perquè la senyora Marlowe feia més cas al seu instint de protegir els ratolins i no el que deien els guàrdies.

Anna Redondo Picañol
3r de Primària
Moià
Els ratolins de la senyora Marlow
M'ha agradat aquest conte perquè sembla impossible que un gat pugui ser amic d'un ratolí. Ens ensenya que dues persones poden ser diferents i poden ser molt bons amics.

Jana
Bogunya Bosch
3r de Primària
Terrassa
la família Melops
Aquest conte m’ha agradat perquè és igual que la meva família que sempre ens passen coses.

4t de Primària

9-1.jpg
poridentidad.jpg
Ottolina i la gata groga I.jpg
es108822_126410.jpg

Mario Tornero Saavedra
4t de Primària
Terrassa
ennovulat amb risc de mandonguilles
A mi aquest llibre m'agrada molt per moltes raons.Una es perquè he mirat la pel·lícula i m'agrada molt igual que el llibre. Un altre del les raons és que m'encanta menjar! Un altre una de les coses que més m'agrada fer és llegir! Per això llegeixo tant!

Anna Puig Plana
4t de Primària
Olot
Ennuvolat amb risc de mandonguilles
Aquest llibre és molt divertit perquè en comptes de caure pluja cau menjar i per això allà no tenen botigues de menjar. A mi m'agradaria que el menjar caigués del cel i que no haguéssim d'anar a comprar.
Carla Merchan Zafra
4t de Primària
Terrassa
ous durs
Aquest llibre m´ha agradat moltissim perquè es d´enigmes i amb aquest llibre pots aprendre molt però hi ha paraules que no les entenia molt i era una mica estrany però m´ha encantat.

Júlia Amorós Sanchez
4t de Primària
Terrassa
Marduix
M´ha agradat molt aquest llibre perquè a mi m´agraden molt les bruixes bones i Marduix és una bruixa bona.També perquè ella que sempre havia viscut al bosc tractava a les persones com si fos una dona normal. Aquest llibre és fantàstic perquè parla del respecte.

Eloi Martinez Trell
4t de Primària
Terrassa
Marduix
Aquest llibre ens ensenya que si tractes les persones com cal tindràs bones recompenses. Quan la Marduix ajuda a la gent, li tornen els poders màgics. També ens ensenya la importància de l'amistat. Quan la protagonista està trista, tots els seus amics animals venen a ajudar-la i fer-li companyia. M'agradaria ser com ella perquè m'agraden molt els animals.
Li dono un 3 perquè el 4 el reservo pels meus llibres preferits.

Mar Domingo Riba
4t de Primària
Terrassa
Wangari i els arbres de la pau
M'ha agradat molt aquest llibre perquè es una historia basada amb fets reals i m'agrada conèixer les coses que passen en el món. I a més a més aquest llibre ens ensenya que mai t'has de rendir i has de seguir endavant !!!

Martina cuevas medina
4t de Primària
Terrassa
wangari
A mi m'agrada el llibre de Wangari perquè explica la historia d'una nena que volia ajudar, i això és de ser molt bona persona. A mi la part que més m'agrada és el final quan a Wangari la reconeixen per tot el món. I ella mai es rendeix!!!

Aleix Brunet
4t de Primària
Terrassa
wangari
Aquest llibre m'agrada molt perquè una noia salva el seu país amb uns arbres de la pau i em sembla original que també ha passat de veritat.


9788448822149-es.jpg
9788492696208.jpg
9788479428389.jpg
baixa (1).jpg

Laura Rojas Peñarroya
5è de Primària
Terrassa
Anna Frank
És un llibre quelcom trist però en si et dóna tantes lliçons...
L'Anna Frank va patir una guerra d 'allò més real que va fer que tantes persones es sentissin inferiors als governadors.El llibre et vol dir que hi ha persones més desafortunades que tu, posa't en la seva pell! I que aquesta barbaritat no es repeteixi.

Gisela Sola Garcia
5è de Primària
Terrassa
Anna Frank
Per a mi aquest llibre ha sigut una mica trist, però també ha sigut molt interessant i crec que va molt bé perquè et pot obrir els ulls a la vida i veure-la des d'un altre punt de vista.
Irina Puigsech i Jornet
5è de Primària
Terrassa
Els culdolla
És un llibre molt divertit on tot són ximpleries d'alta categoria.

Juliana Torrus Suvirats
5è de Primària
Mataró
Anna Frank
El que va fer Hitler és molt cruel i una gran tonteria perquè per molt que siguis d'una altra religió o país no tens diferents drets que una altre persona . PER SER JUEU NO ETS DIFERENT, CREUS DIFERENT .

Oriol Àlvarez Arisa
5è de Primària
Moià
El Senyor Silvestre
El senyor Silvestre a mi m'ha encantat. L'argument és d'allò més divertit i els dibuixos estan molt ben fets. L'escriptor deu tenir molta imaginació, ja que ha aconseguit barrejar alguna cosa que et pot passar amb alguna cosa que no és real. Mentre llegia el llibre m'ha fet sentir alguna cosa que amb altres llibres no em passa.

Jordi Àlvarez Ramiro
5è de Primària
Moià
La meva vida com a estrella de cine
El llibre la meva vida com a estrella de cine m'ha agradat molt. Crec que en Janet Tashijan va tenir molt bona idea a escriure un llibre com aquest. M'ho he passat molt bé llegint-lo, sempre volia llegir un capítol més i un altre... però sempre es feia tard. Sobretot m'ha agradat la peculiaritat del llibre i la manera de dibuixar els personatges.

Aina Ausió Padrós
5è de Primària
Moià
Anna Frank
Jo explico el conte de l'Anna Frank, començaré dient que trobo una mica injust el què fan amb els jueus, no em sembla bé, hi ha moltes religions, però per què justament els jueus els han de tractar així? És una cosa que mai he entès, tots som humans, ens hem de portar bé entre nosaltres. Descansa en pau Anna!

Pere Ferran Velasco Herraiz
5è de Primària
Moià
Els Culdolla
Ha sigut un llibre que m'ha encantat, ha sigut boníssim. Un dia vaig somiar que estava a la casa dels Culdolla i que ells tenien un fill en una trona fent el tonto amb l'empanada d'ocells, veia els Culdolla nets i amb vestits mudats. Jo crec que els Culdolla necessiten un fill, així se'ls canviaria la vida. Però el què no vull és que parin de fer bromes, que això està molt bé.

6è Primària

9788490431047.jpg
9788466113762.jpg
la-invencion-de-hugo-cabret-novela.jpg
maneres-de-viure-per-sempre.jpg

Jaume Llucià Villares
6è de Primària
Terrassa
La invenció de l'Hugo Cabret
A mi aquest llibre a simple vista no em va agradar gaire, però quan me'l vaig llegir, la cara em va canviar de sobte, em va encantar. Per als qui diuen que no els hi agrada un llibre abans de llegir-se'l els hi dic que van ben equivocats, i que, igual que tot, si no ho proves no pots dir si t'agrada o no.

Pau Martínez Yáñez
6è de Primària
Terrassa
La invenció d'Hugo Cabret
M'ha agradat perquè tracta d'un nen que sap molt de mecanismes i rellotges, fins i tot crear un autòmat. A mi i al meu germà petit ens agrada molt els robots i ens agradaria molt crear un autòmat com el de l'Hugo Cabret. Escriure i llegir m'agrada molt i potser ens podria escriure llibres.
Imma Adalid Molins
6è de Primària
Terrassa
maneres de viure per sempre
És un llibre que t'inspira que et transmet el sentiment del llibre.Un llibre que et fa pensar un llibre que et fa sentir un llibre fantàstic!!!

Lúa Abad Barja
6è de Primària
Balmes
L'avia gàngster
M'ha agradat l'avia gàngster perquè és un llibre de misteri i humor. Jo mai hauria pensat que l'avia s'hauria inventat una cosa així perquè el seu net penses que és més divertida. Em va fer molta pena que al final es morís l'àvia perquè tenia càncer.

Laia Planas Parareda
6è de Primària
Balmes
Maneres de viure per sempre
T'ensenya a viure, estimar cada moment i valorar als qui tenim al voltant. Reflexiu, trist, emocionant i divertit són les paraules que defineixen millor "maneres de viure per sempre". A través d'en Sam un nen d'onze anys que té leucèmia. Entre escales mecàniques, ovnis, somnis, i dirigibles passen volant les pàgines d'aquest llibre.

Júlia Marcet Llorens
6è de Primària
Moià
LA INVENCIÓ DE L'HUGO CABRET
A veure, comencem! Primer de tot quin llibre!
La primera impressió va ser: "...tardaré setmanes a acabar-lo"!
L'obro i hi ha com deu pàgines seguides de dibuixos.
Quèèè??? A continuació hi ha una pàgina de lectura i deu més de dibuixos.
A veure, els dibuixos són molt bonics, o més ben dit, preciosos,... però i la lletra?
La història també està molt ben redactada i és molt original i divertida.
D'entrada no em feia il·lusió llegir aquest llibre i resulta que m'ha agradat molt.
Gràcies per triar-lo!!!

Ariadna Bofill Sanchez
6è de Primària
Balmes
no no i no
Ha estat un llibre que només amb la portada ja sabia que m' agradaria, i sense dubte un dels millors llibres que m'he llegit, a mi m'agrada molt llegir tan com novel·la, terror,... Però aquest llibre es diferent, te tristesa , alegria , humor , es el llibre que ho te tot. no se't fa passat i l'únic defecte que li puc donar es que es molt curt i trobo que si sigues més llarg m'agradaria encara més perquè quan el vaig acabar i vaig pensar que me’l tornaria a llegir mil vegades. El recomano a tothom, molt entretingut i sense dubte per mi el millor de tots.

Dídac Arisa Pans
6è de Primària
Moià
MANERES DE VIURE PER SEMPRE
A mi, personalment, el llibre que m'ha agradat més és el de "Maneres de viure per sempre". Dins d'aquest relat cal destacar la manera d'expressar-se de l'autor. El fet que m'ha fet escollir aquest llibre per comentar-lo, és que m'ha fascinat la manera tant intensa de viure la vida aquests nens malalts. És a dir, m'ha ensenyat que els nens malalts, com el Sam, habitualment valoren i viuen intensament tots i els pocs moments que els hi ha ofert la vida, a diferència de molts de nosaltres.

ESO9788420423425.jpg
9788483431160.jpg
una-ampolla-al-mar.jpg

Clara Martínez Lorente
1r d'ESO
Olot
Una ampolla al mar de gaza
És un llibre molt impactant que t'arriba al cor, perquè et fiques a la pell dels dos protagonistes i saps que la situació que estan visquen està passant a la realitat. És un sentiment molt intens que desperta moltes sensacions.

Alba Vila
1r d'ESO
Nostra Senyora
tigre tigre
Aquest llibre m' ha agradat perquè està inspirat a l´Antiga Roma.
Explica el poder de la gent rica i la poca accessibilitat que tenen els pobres.
M´ha agradat que els dos tigres hagin pogut acabar junts i amb un cuidador que els estima. No m´ha agradat la part que el Julius i l´Aurèlia no acabin junts per culpa de la societat.
Helena Ayllón
2n d'ESO
Nostra Senyora
Las verdaderas confesiones de Charlotte Doyle
El llibre m'ha agradat força perquè és un llibre diferent de la resta. Al ser la protagonista una noia tant educada que acaba convertint-se en la tripulació, ens ensenya que no podem jutgar a una persona per la primera impressió i que la teva voluntat val més que el que t'hagin ensenyat. A més, ens diu que depenent de les circumstàncies que et passis pots canviar mlt la teva manera de pensat i comportant-se.

Armand De Asís Molleja
2n d'ESO
Nostra Senyora
Las verdaderas confesiones de Charlotte Doyle
És un llibre impressionant, és bastant fàcil d´imarginar-te les escenes del llibre, l´aigua, el vent, la emoció, la por...
És un llibre molt recomanable per a persones que li agrada la aventura la emoció, el mar, els vaixell de la època moderna.
Sincerament a mi no m´agradar llegir, però tota la historia que presenta és emocionant, ja que és molt fàcil estar present allí, com un tripulant més.
Sobretot m´agrada la intriga o el misteri que porta la història, ja que és un misteri entre el capità i la tripulació, on Charlotte estava en mig.