13 de febrer de 2016

Aquesta setmana hem llegit...

Les pomes daurades al sol. Ray Bradbury. RBA.

Trenta-dos relats de Ray Bradbury, magníficament traduïts per Lluís-Anton Baulenas entre els quals  a més dels mons planetaris descoberts o poblats en el futur, hi ha un parell de narracions dignes del Pere Calders de “l’ombra de l’atzavara” i la seva visió dels hispans al Mèxic dels anys quaranta i cinquanta; narracions plenes de tendresa com ”la màquina del temps i el so de les corredisses d’estiu; no hi falta el que dóna origen al conegut “efecte papallona” ni la tràgica desaparició dels llibres de terror viscuda pels seus autors, ni una crítica despietada del racisme en “el gran partit dels blancs contra els negres”.  Si un llibre pot fer-se llarg, no serà pas aquests on cada capítol és una historia sorprenent. Per adults.

Jo que vaig dormir amb lleons. Laia Longan. Animallibres

Un nen orfe a qui li agraden molt els animals s'escapa de l'orfenat per viatjar amb un circ; allà descobrirà les seves passions i farà una troballa que no s'espera que li canviarà la vida. A partir de 10 anys.

La visita del petit ós. Else Holmelund Minarik. 
A l'osset li agrada molt anar a casa dels avis perquè li expliquen contes i estan per ell. A partir de 7 anys.


El gat, el gos , la caputxeta vermella, els ous explosius, el llop i l'armari de l'àvia. Diane i Christyan Fox. Brúixola.

Si coneixeu el conte de la Caputxeta vermella us farà força gràcia aquesta adaptació fantasiosa del conte més famós del món mundial. A partir de 8 anys.

L'illa de l'avi. Benji Davies. Andana.
I si el vostre avi tingués una porta a les golfes que quan s'obrís us portés a qualsevol lloc del món? Un llibre del valor de l'estimació entre avi i nét. A partir de 8 anys.