30 de gener de 2016

Aquesta setmana hem llegit...

 
UNA BALA PERDIDA. Fernando Lalana. Bambú 2015

En un poble de l'oest americà comencen a morir moltes persones. Totes han begut el mateix whisky, i havien estat opositors del governador a les antigues eleccions. A George Macallan, a la presó, li encarreguen investigar aquest misteri, i si el resol serà absolt de la seva pena.  Un western policíac que manté l'interès i el suspens fins al final, sense que faltin tocs d'humor. A partir de 13 anys.

UN FILL  Alejandro Palomas. Ed. La Galera, 2015
Guillem sent una admiració per Mary Poppins que es posa de manifest un dia a l’escola quan la professora pregunta als seus alumnes que volen ser de grans. Llavors en Guillem respon que vol ser Mary Poppins i la professora sorpresa intentarà esbrinar el perquè d’una resposta com aquesta i si darrere s’amaga alguna cosa més. És un llibre molt tendre que et fa endinsar-te a la pell d'un nen i entendre els seus sentiments. A partir de 1r d'ESO. 

L'OCELL SENSE NOM QUE VOLIA SER REI 
Ramon Besora.  Pagès editors 2015
Al bosc ha arribat l'hora de triar el rei de tots els ocells. En una reunió multitudinària amb totes les aus, resulta que totes elles volen ser-ho; totes troben motius per erigir-se en rei. El mussol, l'ocell savi, proposa que sigui l'ocell que voli més alt. Molt bonica il·lustració i sorpresa final. A partir de 8 anys.

DUNA. Muriel Vilanueva. Babulinka books 2015
Com encarar un diari de vacances sense que faci una mandra increïble? A la Duna no li sembla gaire bona idea, i un estiu avorrit a casa l'avi, acabarà sent un niu d'experiències que l'ajudaran a créixer com a persona. Un llibre sobre valors, relacions entre les persones, l'acceptació del dol, etc... A partir de 1r d'ESO.