15 de gener de 2016

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT

Tornem de les vacances de Nadal amb lectures a la butxaca. Així que us deixem unes recomanacions per aquests dies.

Michelle Gagnon. Fanbooks 2015.
Una estranya malaltia sense curació s'emporta la vida de molts joves. Per trobar-ne l'antídot sembla que hi ha qui fa desaparèixer joves sense família o malalts per experimentar i trobar la medecina adequada. Un d'aquests malalts, una noia, aconsegueix escapar... 
D'un ritme frenètic, persecucions, fugides... ella no pot confiar en ningú, ni tan sols en ella mateixa!
Primera part d'una trilogia que segurament ens enganxarà. A partir de 14 anys.
http://www.grup62.cat/llibre-atrapats-a-la-xarxa-165042.html


Carl Hiaasen. Oceano 2015
A la televisió als Estats Units, hi ha un reality sobre supervivència a la selva. El protagonista és el més egocèntric i inútil dels que hi pot haver. Tot i així té molta audiència. Podeu imaginar-vos quines situacions tan estrambòtiques i divertides succeeixen. De sobte es converteix en un llibre de suspens amb les corresponents recerques, persecucions i intriga per com acabarà. A partir de 5è de Primària. http://www.grantravesia.es/mordiscos/
Susagna Aluja i Font. Pagès Editors 2015
Ens ha agradat molt aquest llibre per adults. Una novetat acabada de treure de Pagès Editors. La vida de tres dones a la dècada dels anys quaranta del segle passat, que l'autora descriu amb molta cura la vida dura d'aquella època, utilitzant molts localismes ja en desús. Tres monòlegs interiors que recreen un passat molt emotiu que ens porten a posar-nos a la pell de cadascuna de les protagonistes fent-nos sentir els seus anhels i sofriments. L'autora s'emmiralla en la vida dels seus avis per construir aquesta història realista. Un contrast de la vida al camp i la vida a la ciutat. Adults.
http://pageseditors.cat/CAT/llibre_milenio2.asp?id=44&id_llibre=2142#


Santi Baró.Cruïlla 2014
A l'Andrea, una noia rebel i conflictiva que no li agrada gaire l'escola, la mare, desesperada, decideix portar-la a casa dels avis, que ella no coneix, al Pirineu. Allà, envoltada de natura i amb una bona relació amb els seus avis, millorarà i descobrirà secrets amagats de la seva família durant molt temps que l'ajudaran a comprendre la seva situació i canviar la seva vida.
A partir de 4t d'ESO. http://www.llegircruilla.cat/2014/10/fario/Lynda Mullay Hunt. Nube de Tinta 2015

Ally és una nena de 12 anys que ha canviat molt d'escola per la feina del seu pare. Té problemes de dislèxia i està massa acostumada a no fer els deures i a despistar-se sovint. Fins que es topa amb un professor que farà canviar aquesta rutina. Jugar als escacs i la nova relació amb les seves companyes farà que millori molt el seu aprenentatge. A partir de 12 anys.
Una història que recomanem també per mestres i professors per entendre millor la dimensió de la dislèxia en els processos d'ensenyament aprenentatge. Una frase d'Albert Einstein que ens ha agradat molt reflecteix molt bé què és aquest llibre: "Si jutges un peix per la seva habilitat d'enfilar-se als arbres, passarà tota la seva vida sentint-se un estúpid". Una novel·la autobiogràfica.