3 de novembre de 2015

CONCURS EL GUST PER LA LECTURA

El Departament d'Ensenyament obre el període d’inscripció del concurs El Gust per la Lectura, que enguany celebra la 21a edició. concurs té com a objectiu principal incentivar la lectura literària i desenvolupar l’hàbit lector entre els més joves. El Gust per la Lectura s’adreça als alumnes d’educació primària, secundària, batxillerat i educació d’adults. El termini d’inscripció  finalitza el 22 de desembre, i l’any passat hi van participar prop de 7.000 alumnes de 70 centres educatius d’arreu de Catalunya.


En aquesta edició, el concurs està basat en la lectura i treball de diverses propostes de narrativa i àlbums il·lustrats. S’estableixen set categories, corresponents als nivells educatius dels alumnes que hi participen. Els alumnes de cicle mitjà d’educació primària hauran de treballar obres dels autors Carles Sala, P. I. Malbie i Ute Krause. Pel que fa als alumnes de cicle superior, podran escollir lectura entre les obres de David Puertas, Joke van Leewen i també de Carles Sala. L’alumnat d’ESO investigarà sobre el gènere de la biografia amb També van ser joves de Jordi Sierra i Fabra i La maternitat d’Elna d’Assumpta Montellà. Igualment, podrà conèixer la temàtica de les identitats amb Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada de Sherman Alexie i Totes les cançons parlen de tu de Xavi SarriàTambé es podrà optar per la narrativa curta de Roald Dahl, de qui aquest 2016 es commemora el centenari del naixement. Els de batxillerat tractaran l’obra de Llorenç Villalonga Bearn o la sala de les nines, preceptiva de Llengua Catalana i Literatura. Els d’educació d’adults estudiaran aquesta mateixa obra de Villalonga, les de Sierra i Fabra, Dahl i Alexie, segons el nivell educatiu.

Es pot consultar tota la informació i les bases del concurs a la web del programa: http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/lectura/gustperlalectura