20 de novembre de 2015

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

África en el corazón. Mª Carmen de la Bandera. Bambú 
Diko és un noi que viu al Camerun amb inquietuds per viatjar i veure món. Enlluernat per l'opulència europea, decideix emprendre viatge cap allà, però acabarà caient en una xarxa de nens soldats. La seva il·lusió és arribar a Espanya per trobar-se amb un amic seu, però no li serà pas fàcil. Novel·la realista que presenta Àfrica amb la seva bellesa, però també amb la seva cruesa. A partir de 3r d'ESO.

Josep Lorman. Barcanova 2015
Una noia de raça negra vol saber la història del seu passat. Viu a Mataró i el Maresme és una comarca amb molta immigració subsahariana. Estirant el fil descobrirà el passat del maresme, ple d'històries de negrers i problemes familiars. Per treballar la integració. A partir de 4t d'ESO.

La noia de la biblioteca. Núria Pradas. Columna.
Emmarcat en els dies de la setmana tràgica, dues germanes es queden orfes i han de buscar-se la vida per tirar endavant. Malgrat tot, les divergències polítiques les distanciaran. Una d'elles trobarà feina a una biblioteca, i s'enamorarà d'un gran empresari. L'altra acabarà ficada en disputes polítiques i greument ferida. Quin serà el final de les dues germanes? Novel·la on hi juga un paper important la Biblioteca Nacional de Catalunya. Recomanat per adults.

Tempus fugit. Javier Ruescas. Alfaguara.
En un futur no molt llunyà la Terra ha quedat inundada. L'empresa Tempus Fugit té el poder en aquest nou món, ja que té el monopoli del transport mitjançant unes càpsules de teletransportació. 
Però hi ha un noia que descobrirà tota la veritat oculta d'una trama malvada per eliminar aquells subjectes que poden posar en perill el futur de l'empresa. Ciència-ficció en estat pur. A partir de 3r d'ESO. 

Mar Pavón & Maria Girón. Tramuntana.
Sabeu que són inseparables? Doncs les sabates! De què serviria una sabata sola? Malgrat que una sabata sola sembli inútil, en aquesta història se'ns demostra el contrari. Història molt tendre. A partir de 6 anys.