7 de novembre de 2015

AQUESTA SETMANA HEM LLEGIT...

Històries de Nasrudin. 
Halil Barcena & Mariona Cabassa. Fragmenta editorial.
10 contes populars molt curtets i senzills però amb respostes sorprenents per part de Nasrudin (el personatge principal) que apel·len a valors compartits: saviesa popular d'Orient.
Conté guies de lectura pel mestres. Ideal per explicar a classe. 
A partir de Cicle Inicial.

Inolvidables. TOHBY RIDDLE. Océano Travesía 2015
Novel·la gràfica que ens presenta unes persones-àngel que "vénen" a la Terra a ajudar a la humanitat. Però els sobrepassen els mals del món, i ells i el seu missatge cal que siguin cuidats per poder continuar...
Llibre ple de simbolismes per llegir acompanyat. 


Julie Berry. Camp a través 2015

La Judith és una noia de 12 anys que desapareix amb la seva millor amiga. Poc després troben el cos de l'altra noia i quan passen dos anys ella torna muda i mutilada...li han tallat la llengua. Tot el poble la desprecia i maltracta fins i tot la seva mare, només una noia del poble s'apropa a ella i l'ajuda a fer-se escoltar.

És un relat molt dur que et fa estar en tensió sempre. Es barreja el dolor que sent la protagonista per ser rebutjada i no poder explicar la seva veritat amb l'amor que sent   per un amic de la infantesa. A partir de 16 anys.

Sis cors a l'altra banda del mirall. Josep Sampere. Cruïlla.És una novel·la d'intriga. Cinc adolescents d'un institut s'apunten a una extraescolar de màgia, tres nois i una noia que tots tenen alguna cosa de la qual es penedeixen d'haver fet i que per actuar amb el mag han de començar escrivint allò que els angoixa. El mag els demana si el volen ajudar a trobar a la Muriel, una noia que va desaparèixer dins d'una maleta durant una funció i que el persegueix durant molt temps.  Per 1r i 2n d'ESO